enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4801
EURO
36,2396
ALTIN
2.960,37
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Hafif Yağmurlu
10°C
Yozgat
10°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Hafif Kar Yağışlı
-2°C
Pazar Hafif Kar Yağışlı
-2°C
Pazartesi Çok Bulutlu
-3°C

3 bin 500 kınalı keklik doğaya salındı

Yozgat Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne bağlı Keklik Üretim İstasyonu’nda üretilen 3 bin 500 kınalı keklik doğaya salınmaya başlandı.

3 bin 500 kınalı keklik doğaya salındı
REKLAM ALANI
07.06.2018
1.339
A+
A-

 

Yozgat Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne bağlı Keklik Üretim İstasyonu’nda üretilen 3 bin 500 kınalı keklik doğaya salınmaya başlandı.

Yozgat’ta bu yılın ilk keklik salımı Nohutlu Tepesi’nde 3 bin 500 kınalı kekliğin doğaya bırakılması ile gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinliğe Vali Kemal Yurtnaç, Vali yardımcıları Adem Yılmaz ile Salih Altun, Doğa Koruma ve Milli Parklar Yozgat Şubesi Müdürü Cihan Eğilmez ve daire müdürleri katıldı.

TRT Haberin canlı olarak yayınladığı keklik salımı etkinliğinde açıklama yapan Vali Kemal Yurtnaç, yetiştirilen kınalı keklikleri doğaya saldıklarını söyledi.  Vali Yurtnaç,”Doğal hayatı korumak lazım 2007 yılından itibaren Türkiye’de Kırım Kongo Kanamalı hastalıkları vakalarının artması ile birlikte Orman Su İşleri Bakanlığı tarafından böyle bir tesis kuruldu. Bu tesisten Türkiye’de 5 tane var. Birisi de Yozgat’ta. Yıllık 10 bin ile 12 bin arasında bir üretim yapılıyor. Biz keklikleri her sene bu aylarda doğaya salıyoruz. Amacımızı insanların sağlıklı bir şekilde yaşaması en önemlisi doğal dengeyi korumak. Kırım Kongo Kanamalı hastalıkları, Orta Anadolu’da özellikle Tokat, Sivas, Amasya ve Yozgat gibi illerde görülüyor. Kişiler kendileri keneleri çıkarmaya çalışıyor asıl problem o zaman başlıyor. Normalde sağlık kuruluşlardan geldiklerinde herhangi bir sıkıntısı olmuyor. Yaşamlarına dair bir şeyler olmuyor doğal dengeyi sağlamak için keklikleri doğaya salıyoruz” dedi.

KEKLİKLERE AV YASAĞI

Keklikler için av yasağı koyduklarını hatırlatan Vali Yurtnaç, “Biz keklikleri avcılar için doğaya salmıyoruz. Yozgat’ta keklik avlamak zaten yasak. İkinci bir yasak ise Aydıncık Kazankaya bölgesinde uyguluyoruz. Geçen sene orada da keklik salımı yaptık. O bölgede ise ciddi kararlar aldık ve bu yasakla kekliklerin doğada yaşamasını sağlayacağız” diye konuştu.

 

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.