enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4801
EURO
36,2396
ALTIN
2.960,37
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Hafif Yağmurlu
10°C
Yozgat
10°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Hafif Kar Yağışlı
-2°C
Pazar Hafif Kar Yağışlı
-2°C
Pazartesi Çok Bulutlu
-3°C

Kurumlardan ortak Otizm farkındalık sempozyum

Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü ortaklığında, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla ‘Otizme Multidisipliner Yaklaşım Sempozyumu’ düzenlendi.

Kurumlardan ortak Otizm farkındalık sempozyum
REKLAM ALANI
02.04.2019
2.413
A+
A-

Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü ortaklığında, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla ‘Otizme Multidisipliner Yaklaşım Sempozyumu’ düzenlendi.

Sempozyum öncesi Ekin Çiftçi tarafından fotoğraf sergisi ve Halk Eğitim Müdürlüğü el sanatları sergisinin açılışı yapıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Polat, yaygın gelişimsel bozukluklar içinde en bilinenin otizm olduğunu belirterek, otizm tanısı olan çocukların ev, okul ve sosyal çevresi farklı boyutlarıyla etkilendiğinden bu çocukların innovatif yaklaşımlar doğrultusunda yaşamlarının kolaylaştırılması ve topluma kazandırılmalarında multidisipliner bir yaklaşıma ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Neşeli’de  otistik bireylerin sosyal ihtiyaçların karşılanması  ve yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti. Neşeli, “İl müdürlüğü olarak otistik bireye sahip ailelerin ve otistik bireylerin artan ihtiyaçlarını karşılamak yaşam kalitelerini artırmak, toplumdaki temel hak ve özgürlüklerden faydalanmasını teşvik ve temin etmek, toplumsal hayata diğer bireylerle eşit koşullarda tam ve etkin katılımlarını sağlamak için çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ise otizmli çocukların mutlaka eğitim sistemi içerisinde yer alması gerektiğini belirterek, eğitimin otizmli bireyler için her şeyden önce tedavi anlamına geldiğini vurguladı.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey’de Tertip edilen bu programın ise otizmli çocuklara destek olmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlendiğini ifade etti. Karacabey, “Toplumumuzda her hangi bir açıdan engeli olan bireylerin kendi şartları içerisinde mutlu olarak yaşatabilmek ve hayata katabilmek için gerekli olan her türlü tedbirin alınması noktasında çalışma yapmak başlıca sorumluluklarımız arasındadır.”dedi.

Yozgat Valisi Kadir Çakır ise programda yaptığı konuşmada, günümüz dünyasında en önemli kavramlardan birinin farkındalık kavramı olduğunu belirterek, toplumda otizme dikkat çekmek, toplumun farkındalık düzeyini artırmak ve otizmin hastalık değil farkındalık olduğuna dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından sosyal hizmetler merkezinin yürüttüğü Anadolu Gönüllüleri Hizmeti Programı kapsamında, Bozok Üniversitesi Toplum Gönüllüleri ile Gül Aydoğan yönetiminde ki Yozgat Antes Müzik Gurubu tarafından mini konser düzenlendi.

Program,  2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü  programına katkı sağlayanlara plaket takdimi ve sempozyum sunumlarıyla sona erdi.

 

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.