enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4787
EURO
36,2260
ALTIN
2.957,05
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Hafif Yağmurlu
10°C
Yozgat
10°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Kar Yağışlı
-2°C
Pazar Hafif Kar Yağışlı
-3°C
Pazartesi Kar Yağışlı
-3°C

Marangoz baba ve oğlu yaptıkları tekneyi gölete indirdi

Yozgat’ta marangozculuk yapan baba ve oğul, atölyelerinde 2 ay 10 gün süren uğraşın sonucunda ürettikleri tekneyi çekici yardımı Topçu Göletine indirerek yüzdürdü.

Marangoz baba ve oğlu yaptıkları tekneyi gölete indirdi
REKLAM ALANI
26.07.2019
2.280
A+
A-

Yozgat’ta marangozculuk yapan baba ve oğul, atölyelerinde 2 ay 10 gün süren uğraşın sonucunda ürettikleri tekneyi çekici yardımı Topçu Göletine indirerek yüzdürdü.

Yozgat Sanayi Sitesindeki marangoz atölyesindeki ahşap ustası Umut Pusmaz (30) babası Dursun Pusmaz (55) ile birlikte ahşap işiyle uğraştığını belirterek, İstanbul seyahatinde yüzen tekneleri görünce tekne üretmeye karar verdi.  Düşüncesini babasına anlatan Pusmaz, onun da kabul etmesi üzerine tekrar  İstanbul’a giderek Tuzla’da bir tersanede yaklaşık 3 ay çalışıp eğitim aldı.

Pusmaz, babasıyla birlikte İstanbul’da çizdirdikleri tekne projesi üzerinde Yozgat’taki marangoz atölyelerinde çalışmaya başladı.  Baba oğul, 2 ay 10 gün çalışarak bahçe mobilyaları ürettikleri marangoz atölyesinde 5,5 metre uzunluğunda 2,5 metre genişliğinde 10 kişilik bir tekne yaptı.
İstanbul’a gezmeye gittiğinde aklına tekne yapma fikrinin geldiğini söyleyen  Pusmaz, “İstanbul’da denizde yüzen tekneleri görünce, “Yozgat’taki barajlarda neden olmasın”diye düşündüm ve babamla birlikte 2 ay önce başladığımız tekne yapım çalışmasını tamamladık.  Tekneyi yapmadan önce belediye başkanımızla da görüştük, başkanımızda “tekneyi yapın görelim” demişti. Teknemize ilimizin simgesi haline gelen “Sürmeli” ismini verdik.  Bugünde 10 kişilik teknemizi çekici ile Topçu Göletine götürdük ve yüzdürerek denemesini yaptık. Sorunsuz bir şekilde denememizi de yapmış olduk.  Bundan sonrada teklif gelirse tekne üretimiz yapmayı düşünüyoruz. Zor ve meşakkatli bir iş fakat severek yaptığımız için sorun olmuyor. Yetkililerimiz ile görüşüp, uygun görülen baraj veya göletlerimizde de  tekne ile tur düzenlemeyi düşünüyoruz.”diye konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.