enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5300
EURO
36,1696
ALTIN
2.967,02
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Hafif Yağmurlu
10°C
Yozgat
10°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Hafif Kar Yağışlı
-2°C
Pazar Hafif Kar Yağışlı
-2°C
Pazartesi Çok Bulutlu
-3°C

Ziraat Odası Başkanı Yılmaz: Yerköy’de 500 bin dekar alanda ekim yapılacak

Ziraat Odası Başkanı Yılmaz: Yerköy’de 500 bin dekar alanda ekim yapılacak
REKLAM ALANI
A+
A-

 

Yerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, ilçe genelinde hububat ekimine başlandığını ve bu yıl 500 bin dekarlık alanda ekim yapılacağını söyledi.

Başkan Yılmaz, yaptığı açıklamada Türkiye’de tahıl ambarı olarak bilinen Yozgat’ta en fazla ekilebilir araziye sahip ilçesinin başında gelen Yerköy’de çiftçilerin tarlasının ekimine başladığını söyledi.

Yerköy bölgesinde her yıl yaklaşık 500 bin dekar tarım alanına hububat ekimi yapıldığını vurgulayan Yılmaz,  “Bölgemizde yaklaşık 900 bin dekar ekilebilir tarım alanımız bulunmaktadır. Her yıl 500 bin dekar alanda hububat ekimi yapılmaktadır. Kalan 400 bin dekarlık alan ise nadasa bırakılarak bir sonraki seneye ekilmektedir.” dedi.

Ekilecek buğdayın tohumluk buğday olmasına dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Yılmaz şunları kaydetti: “Ekilecek buğdayın sertifikalı tohum olması hem kaliteyi hem de üretimi artırmaktadır. Bu bakımdan sertifikalı tohumluk kullanılması oldukça önem arz etmektedir. Çiftçilerimiz kendi hububatından aldığı tohumu mutlaka ama mutlaka selektöre götürerek elekten geçirmesi gerekir. Çünkü selektörden geçirilmeden ekilen buğday, ekim esnasında mibzerlerin gözlerini tıkar, çiftçi bunu fark edemeyerek tarlasına istenilen ayarda tohum atmamış olur. Yine aynı şekilde tarlanın dönümüne kaç kilo gübre atılması gerekir bunu bilmesi gerekir. Bu da ekilecek tarlanın önceden toprak analizinin yapılmasıyla daha iyi ortaya çıkacaktır. Gübreyi eski usullerle babadan görme yöntemlerle eksik yada fazla atılması ürün kaybına neden olduğu gibi tarlaya da zarar vermektedir. Bu yüzden çiftçimiz bu hususlara dikkat etmesi gerekir. Bu vesile ile çiftçilerimize kazasız belasız bir ekim yapmalarını diliyorum.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.