enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5300
EURO
36,1696
ALTIN
2.967,02
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Hafif Yağmurlu
10°C
Yozgat
10°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Kar Yağışlı
-2°C
Pazar Hafif Kar Yağışlı
-3°C
Pazartesi Kar Yağışlı
-3°C

Yozgatlı kadınlar Türk Ocağı programında bir araya geldi

Yozgatlı kadınlar Türk Ocağı programında bir araya geldi
REKLAM ALANI
27.03.2017
1.319
A+
A-

Yozgat Türk Ocağı tarafından Çamlık Galata Otelde düzenlenen Nevruz programında aralarında STK ve siyasi parti il temsilcileri  ve bazı kurum müdürlerinin eşlerinin de yer aldı kadınlar bir araya geldi. Etkinlikte kentin yöresel sanatçısı Erhan Özel’in seslendirdiği şarkılarla kadınlar gönüllerince eğlendi.

Yozgat  Türk Ocağı Başkanı Nefise Yüksel, yaptığı konuşmada Nevruz’un anlam ve önemine değindi. Yüksel,  “Örf ve adetler milleti bir arada tutan, birlik beraberliği pekiştiren unsurların başında gelir. Türk milletinin törelerini destanlar çağında Oğuzhan düzenlemiş ve nesiller boyunca yaşatılarak günümüze kadar ulaşmıştır. Atalarımızdan bizlere intikal eden kutlu törelerden birisi de Nevruz-Ergenekon Bayramıdır. Bu bayram ilk yıllardaki adet ve geleneklere uygun şekilde bütün Türk dünyasında kutlanmaktadır” dedi.

Türk milletinin yaptığı bir savaşta yenildiğini ve yok olmak üzere olduğunu vurgulayan Yüksel, “Türk milleti yaptığı bir savaşta düşmanları tarafından yenilmiş ve tamamen yok olmuştu. Bu savaştan yalınızca Hakan’ın oğlu, yeğeni ve onların hanımları sağ kurtulabilmiş ve kaçarak sarp dağların arasındaki bir vadiye sığınmışlardı. Bu vadiye Ergenekon adını verdiler. Saklandıkları yerin etrafı, dağlar ve ormanlar ile örtülüymüş, dimdik dağlarla çevrili olan bu yerin girilip çıkılacak bir geçidinden başka bir yeri yokmuş. Bu geçitten bile bin bir güçlük ve zorlukla girilip çıkılımış. Dağların orta yeri ise düzlük ve çayırlık bir ova imiş. Ergenekon’da 400 yıl yaşayan Türkler, çoğalmışlar ve buraya sığamaz olmuşlardı. Vadiden çıkarak atalarının yurduna yeniden hakim olmak isteyen Türkler, bütün aramalarına rağmen sarp sıradağların arasından geçeceklerini düşünmüşler ve kurtuluş için bir yol aramışlardır. Başka bir yol bulamayınca Demir Dağını eritip oradan çıkmaya karar verdiler. Bunun üzerine bir demir ustası demirden dağı eritip çıkış yolu açabileceğini söyledi. Ateşler yakılıp demir dağ eritildi ve bir geçit açıldı. Türklerdeki sevinç dağı taşı çınlattı. Türk milleti Ergenekon’dan çıktıkları o ayı ve saati iyi öğrendi ve hiçbir zaman unutmadı.”diye konuştu.

 

 

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.