enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4801
EURO
36,2396
ALTIN
2.960,37
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Hafif Yağmurlu
10°C
Yozgat
10°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Hafif Kar Yağışlı
-2°C
Pazar Hafif Kar Yağışlı
-2°C
Pazartesi Çok Bulutlu
-3°C

POMEM öğrencilerine “temel yaşam desteği” eğitimi

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) öğrencilerine yönelik “Temel yaşam desteği” eğitimi verildi.

POMEM öğrencilerine “temel yaşam desteği” eğitimi
REKLAM ALANI
29.11.2017
1.289
A+
A-

 

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) öğrencilerine yönelik “Temel yaşam desteği” eğitimi verildi.

Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programda İl Sağlık Müdürlüğü İlk Yardım Eğitmeni Abdurrahman Karaman tarafından polis okulu öğrencilerine “temel yaşam desteği”  maket üzerinde uygulamalı olarak anlatıldı.

Temel yaşam desteği; kendiliğinden dolaşımı ve solunumu olmayan hastalarda, herhangi bir ilaçlı müdahalede bulunmaksızın, kalbin pompalama faaliyetini dışarıdan göğüse basılar uygulayarak (kalp masajı), solunumu ise sunni solunum uygulayarak gerçekleştirme işlemi olduğunu anlatan Karaman maket üzerinde kalp masajını göstererek, polis okulu öğrencilerine de uygulama yaptırdı.

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin konuyla ilgili yaptığı açıklamada temel yaşam desteği eğitimini her insan alması gerektiğini vurguladı. Dr. Şahin, “Bunun için de il genelinde çalışmalarımız devam ediyor. Sokakta kalbi duran bir insanı hayata döndürebilme bilgi ve becerisine sahip olmak ve birini hayata döndürebilmek en büyük mutluluktur.  Kalbin durmasıyla dolaşım da durduğu için beyine giden kan akışı da durmaktadır. Bu durumda beyin için son derece gerekli olan ve eksikliğinde beyinde çok ciddi hasarların oluştuğu “oksijen” ve “glikoz” moleküllerinin taşınması da durmaktadır. Beyin dokusu, bu maddelerin eksikliğine en fazla 4 dakika dayanabilmektedir. 4 dakikadan daha fazla oksijensiz kalan beyin dokusunda hasarlar oluşmaya başlar. 6. dakikadan sonra bu hasarlar daha da ilerlemeye başlar. Nihayetinde 10 dakikadan sonra oluşan bu hasarların iyileşmemesi mümkün olmamaktadır.”dedi.

KALP DURMASI ANINDA EN YAKININDAKİ KİŞİLERİN TEMEL YAŞAM DESTEĞİ UYGULAMASI LAZIM

Olası kalp durma anından kalbi duranın yanındaki kişilerin temel yaşam desteği uygulaması yapabilmesi gerektiğini kaydeden Şahin, “İşte bu nedenlerle kardiyak arrestin (kalp durmasının) erken tanınması ve en yakınındaki kişiler tarafından temel yaşam desteği uygulamalarının (CPR – kalp masajı sunni solunum) hemen başlanması kişilerin olası hayata dönmeleri durumunda beyin hasarı olmaksızın hayata dönmesini sağlamaktadır. Bu nedenle toplumumuzdaki herkesin temel yaşam desteği uygulamalarını (CPR – kalp masajı sunnisolunum) bilmeleri gerekmektedir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.