Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak- İş Genel Başkan Yardımcısı Settar Aslan, çalışma hayatı içindeki 900 bin kişinin kamuda istihdam edilmesini bir devrim olarak gördüğünü söyledi.
Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak- İş Genel Başkan Yardımcısı Settar Aslan, çalışma hayatı içindeki 900 bin kişinin kamuda istihdam edilmesini bir devrim olarak gördüğünü söyledi.
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, taşeron işçilerinin kadroya alınmasının, çalışma hayatında bir devrim olduğunu belirterek, “Çünkü çalışma hayatı içindeki 900 bin kişinin kamuda istihdam edilmesini bir devrim olarak görüyorum.” dedi.
Aslan, Orman ve Su İşleri Yozgat İl Müdürlüğünden emekli olan 10 personel için düzenlenen veda yemeğine katıldı. Kurumun yemekhanesinde düzenlenen veda yemeği sonrası açıklamalarda bulunan Aslan, taşeron işçilerinin kadroya alınmasının çalışma hayatında bir devrim olduğunu söyledi. Taşeron işçilerinin kadroya alınmasıyla bir sömürüye son verildiğini ifade eden Aslan, “Çalışma hayatı içindeki 900 bin kişinin kamuda istihdam edilmesini bir devrim olarak görüyorum. Yıllardan beri çözümlenmesi gereken bir sorundu. Bu sorunu Sayın Cumhurbaşkanımız parmak basarak işçiler kamuda istihdam edildi. Taşeron işçiliği aynı zamanda bir sömürü aracı olarak kullanılıyordu. Çünkü kişi başı taşeron ihale ile eğer 5 bin lira alıyorsa bunun bin 500, 2 bin lirasını işçiye veriyor diğer tarafını Sayın Cumhurbaşkanının dünkü toplantısında dediği gibi komisyonculara gidiyordu. Bu komisyonculuğa son verildi. Bu önemli bir adım kamuda istihdam edilmesi ve arkadaşlarda 900 bin kişi hakikaten yıllardan beri sömürülüyordu. Bu sömürüye son verildi kamuda istihdam edildi önemli bir adım. Çok şükür hep beraber mutlu sona ulaştık. Hükümet mutlu, işçi mutlu, iş veren mutlu.” diye konuştu.
Aslan, mevsimlik orman işçilerinin çalışma süresinin de 4 ay uzatılarak 9 ay 29 güne çıkarıldığını belirterek, “Taşeron işçileri 12 ay çalışıyorlardı, bizdeki çalışan işçi arkadaşlarımızda 5 ay 29 gün çalışıyorlardı, bu 10 aya çıkartıldı, arada 2 ay boşluk kaldı. Bu tasarının yasalaşması için Meclis süreci var. Meclis sürecinde bu iki aylık süreyi, bir kısım temaslarla 12 aya çıkarılacağını ümit ediyorum. Bu konuda sanırım bir iletişim arızası meydana geldi. Bu iletişim ağını da kurarak bu Meclis süreci içerisinde buraya müdahale edeceğiz inşallah sonuca götürürüz.”ifadelerini kullandı.
“ÖZEL GÜVENLİĞİN AYRI BİR YASASI VAR”
Özel güvenlikler için bir çalışma yapıldığını ve özel güvenliğin ayrı bir yasası olduğunu anlatan Aslan, “ Şuanda da bunlarla ilgili Antalya’da pazartesinden itibaren 5 günlük İçişleri Bakanlığının yürüttüğü bir çalışma devam ediyor. Özel güvenlik önemli, çünkü geçtiğimiz yıllarda birçok yabancı Fransızları, İngilizlerin ellerine geçti. Bunlar sonuçta silahlı bir güç. Bunlar aynı zamanda istihbarı bir güç. Hükümet burada yeni bir düzenleme yaparak bunları tamamen yerli millileştirmeye çalışıyor. Özel güvenliklere ayrı bir iş kolu, kamuda çalışanlar kadroya giriyor. ” dedi.
900 BİN KİŞİYE KADRO VEREN 40 BİN KİŞİYİMİ GÖZARDI EDECEK
Kitlerde çalışan taşeron işçilerde sıkıntının devam ettiğine değinen Aslan, 900 bin kişiye kadro veren hükümetin kitlerde çalışan 40-50 bin kişiyi göz ardı etmeyeceğini düşündüğünü söyledi. Aslan, “Bununla ilgili de Meclis süreci içerisinde bir çalışma yapılacağı ifade ediliyor. Bunların da sayıları 40-50 bin arasında, 900 binin içerisine baktığınızda bu hiçbir şey değil. Bunlar çalışma esnasındaki sanırım bir iletişim kazaları, iletişim kopukları oldu, yoksa 900 bin kişiye kadro veren, kitlerde çalışan 40 bin kişiyi mi göz ardı edecek. İyi bir iletişim, iyi bir çalışma ve iyi bir kulisle bu işin çözüleceği kanaatindeyim. Sendika olarak bu konuda da üzerimize düşeni yapacağız, inşallah başarıya gideriz diye ümit ediyorum.”şeklinde konuştu.