enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Çok Bulutlu
14°C
Yozgat
14°C
Çok Bulutlu
Cumartesi Kar Yağışlı
-2°C
Pazar Hafif Kar Yağışlı
-3°C
Pazartesi Çok Bulutlu
-2°C
Salı Hafif Kar Yağışlı
0°C

Aşılı asma Fidan Üretim Üniteleri’nin törenle açılışı gerçekleştirildi

Yozgat Valiliği, İl Özel İdaresi, AR-GE projeleri kapsamında desteklenen, Yozgat Bağcılığını Geliştirme Projesi ile kurulan Aşılı Asma Fidan Üretim Ünitelerinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Aşılı asma Fidan Üretim Üniteleri’nin törenle açılışı gerçekleştirildi
REKLAM ALANI
27.03.2018
1.359
A+
A-

Yozgat Valiliği, İl Özel İdaresi, AR-GE projeleri kapsamında desteklenen, Yozgat Bağcılığını Geliştirme Projesi ile kurulan Aşılı Asma Fidan Üretim Ünitelerinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde düzenlenen törene Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılıçarslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar, Prof. Dr. Şenol Akın, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanife Mut, Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, daire müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hanife Mut, “Ziraat Fakültesi kurulduğu günden itibaren tarım sektörünün beklentilerine uygun olarak eğitim veren, ilimiz çiftçisinin ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bilgiler üreten, genç ve dinamik bir fakültedir. Bu bağlamda, 2017 yılında 43 uluslararası makale, 9 ulusal makale, 66 uluslararası bildiri ve 21 ulusal bildiri ile Üniversite Araştırma Laboratuvarı tarafından 2017 yılında ülkemizdeki Ziraat Fakülteleri arasında 1. sırada yer alarak büyük bir başarı örneği göstermiştir” dedi.

Proje yürütücüsü Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Emine Sema Çetin ve Proje ortağı Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rüstem Cangi’ Yozgat’ta Bağcılığı geliştirilmesi projesinde yapılacak çalışmalar ve getirileri konusunda detaylı sunum yaptılar. Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey 2006 yılından sonra kurulan üniversiteler için bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması adı altında proje uygulandığını belirterek bu proje çerçevesinde üniversiteler bulundukları ilin imkanlarını şartlarını değerlendirerek kendilerinde yeni bir yol haritası çizme çabası içinde olduklarını söyledi.

Bozok Üniversitesi olarak Yozgat’ın potansiyellerini aktif hale getirebilmek için büyük bir gayret içerisinde olduklarını dile getiren Rektörümüz bu nokta da Yozgat Valiliğinin İl Özel İdaresi aracılığıyla sağladığı desteğe teşekkür ederek : “Bu destek devam ettiği sürece biz tarım ve hayvancılıkta ve bir çok alanda ilimizin potansiyellerini harekete geçirmek için bilgi ve teknik destek vermeye her zaman hazırız” dedi.

Ziraat Fakültesinin geçen yıl Şefaatli ilçesinde bir çok çiftçiye budama teknikleri eğitim vererek ciddi verim aldıklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey ,bağcılığın yeniden canlandırılması adına bölge insanının gelir düzeyini artıracak yeni çalışmaların devam edeceğini ve aşılı asma fidanı üretim ünitesinin de bu hedef dahilinde oluşturulduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey konuşmasının sonunda bu anlamlı projenin hayata geçmesinde öncelikle Ziraat Fakültesi’ndeki öğretim elemanlarına, bu projeyi destekleyen Yozgat Valiliği aracılığıyla İl Özel İdaresine teşekkür ederek aşılı asma fidan üretim ünitelerinin ilimize bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temennisinde bulundu.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’ta ilde Bağcılığı Geliştirme Projesi kapsamında geçen yıl Yozgat ve ilçelerinde bağcılıkla uğraşan, iki dönüm ve üzerinde bağı bulunan çiftçilere 5 bin adet tüplü asma fidan dağıttıkları hatırlattı. Vali Yurtnaç,  “Bugünde, Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde son model teknolojik yapıya sahip “Aşılı Asma Fidan Üretim Ünitelerinin” açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

YOZGAT’TA TARIM VE HAYVANCILIĞIN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN DESTEKLEMELER DEVAM EDECEK

Türkiye’nin önemli tarım merkezilerinden biri olan Yozgat’ta tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için dün olduğu gibi bugünde desteklerinin devam edeceğini vurgulayan Vali Yurtnaç, “Üniversiteler bilgiyi elde etmek bilgiyi oluşturmak aynı zamanda muhataplarına da alanında tecrübe etmesi lazım. Eğer bu bilgi insanların hayatlarında kullanılabilir hale gelirse o zaman bir ekonomik değer haline taşıyor demektir. Bağcılık konusunda üniversitemizin yaptığı bilimsel çalışmalar ile çiftçiler artık bilinçli hale geldi. Aşılı Asma Fidan Üretim Üniteleri’de bu amaç dahilinde kurulmuştur. Asmaların aşılı olması daha dayanaklı ve verimli olması anlamında Yozgat tarımı için önemli bir kazanımdır emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Vali Yurtnaç, konuşmasının sonunda öğrencilere de seslenerek, “ Sizlerin devlet kapısını beklemenize hiç gerek yok .Hazine arazilerini kiralayarak aldığınız desteklerle üretim yaparak hem kazanacak hem de devletinize kazandıracaksınız .İlla memur olunacak diye bir kaide de yok. Bu algınının kırılarak üreten, ekonomik kazanım elde eden ve bulunduğu ile katkı sağlayan girişimciler olarak sizleri görmek isteriz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Aşılı Asma Fidan Üretim Ünitelerinin açılışı gerçekleştirildi. Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ve Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, uygulamalı olarak asma fidanlarının aşılama işlemini yaptı.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.