enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4936
EURO
36,4071
ALTIN
2.956,95
BIST
9.287,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Az Bulutlu
13°C
Yozgat
13°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
10°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Kar Yağışlı
-2°C
Pazar Az Bulutlu
-2°C

Adalet MYO mezunları iş sıkıntısı yaşamıyor

Adalet MYO mezunları iş sıkıntısı yaşamıyor
REKLAM ALANI
A+
A-

Yozgat Bozok Üniversitesi Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet ve Sosyal Güvenlik programı mezunları iş bulmada sıkıntı yaşamıyor.

Bozok Üniversitesi Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu, adliye ve sosyal güvenlik kurumlarına ara eleman yetiştiriyor. Burada eğitim alan öğrenciler adliyeler ve sosyal güvenlik kurumlarında karşılaşacakları konuları teorik olarak öğrenirken, uygulama dersleriyle de pratiklerini geliştiriyor.

Adalet Meslek Yüksekokulu özellikle Adalet Bakanlığı ile  Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çeşitli birimlerinde ihtiyaç duyulan nitelikli ara eleman gücünün yetiştirilmesine olanak sağlıyor. 595 öğrencinin öğrenimini sürdürdüğü Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu’nda özellikle Adalet programında okuyan öğrenciler adliyelerdeki mahkemelerin nasıl yapıldığını ve kâtipliği birebir kendi okullarında uygulamalı olarak öğreniyor. Adalet Meslek Yüksekokulu mezunları Adalet Bakanlığı teşkilatında mahkeme yazı işleri müdürü, zabıt kâtibi, icra müdürü ve cezaevi müdürü olarak görev yapabiliyor.  Dikey Geçiş Sınavı ile öğrenciler, Hukuk fakültesine geçme ve fakülteden mezun olmaları halinde avukat, savcı ve hakim olabilme imkanına da sahip. Bankacılık ve finans sektöründe, çeşitli kamu kurumu ve özel kuruluşların hukuk servislerinde de mezunlara istihdam olanağı sağlanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu bölümü mezunları ise SGK ve Sosyal Hizmetler’de kolaylıkla iş bulabiliyor.

Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Recep Temel, Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu’nda iki programlarının bulunduğunu; bunlardan birinin Hukuk bölümü altında Adalet, diğerinin ise Mülkiyeti Koruma ve Muhafaza bölümü altında olan Sosyal Güvenlik programı olduğunu söyledi. Adalet ve Sosyal Güvenlik programında birinci ve ikinci öğretim olmak üzere 595 öğrencinin aktif olarak eğitim gördüğünü ifade eden Yrd. Doç. Dr. Temel, “Adalet ve Sosyal Güvenlik programları bir kısmı adliyelerimizde diğer kısmı ise sosyal güvenlik kurumlarında ara eleman ihtiyacını karşılamak üzere yapılandırılışmış eğitim öğretim programlarıdır. YÖK bünyesinde bu anlamda yapılandırılmış bu programlarla teorik bir takım kurum içi eğitimlerin yanı sıra mezuniyet sonrasında çalışacakları kurumlarda nasıl bir ortamla karşılaşacaklarını da öğreniyorlar. Biz bu konuyla ilgili iki boyutlu olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bunlardan bir kısmı doğrudan öğrenci arkadaşlarımızı ileride çalışacakları kurumları bizatihi yerinde tanımak suretiyle o kurumlara taşıyoruz, diğeri ise adalet müessesi içerisinde yer alan bir mahkeme salonu nasıl olur? Bu mahkeme salonunda süreç nasıl işler ve ara eleman olarak bu kurumlarda çalışacak olan arkadaşlarımızı nasıl bir ortam bekler burada canlandırarak arkadaşlarımıza öğretmeye çalışıyoruz. Mezun olduktan sonra arkadaşlarımız sadece buradan bir takım teorik altyapı ile değil aynı zamanda uygulamada nelerle karşılaşacaklarını da önceden yaşayarak kurumlarına gitmiş oluyor.” dedi.

Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu eğitim sonrasında istihdam olanakların sahip bir kurum olduğunu vurgulayan Temel, “Okulumuzdan mezun olan arkadaşlarımızın tamamına yakını girecekleri bir takım sınavlar vasıtasıyla ilgili adliye ve sosyal güvenlik kurumlarında aktif olarak çalışma hayatına katılmaktadırlar. Eğitim süreci içerisinde teorik bir takım bilgiler değil aynı zamanda özellikle katip görevi yapacak arkadaşlarımızın hızlı bir şekilde hakimlerin kendilerine dikte ettirdikleri metinleri yazabilmeleri için 10 parmak daktilo ve bilgisayara yazabilme kabiliyetlerine sahip olmaları lazım. Biz bu süreci önceden burada yönetiyoruz ve arkadaşlarımızın kabiliyet kazanmalarını burada sağlamaya çalışıyoruz. Ülkemizdeki bütün adalet meslek okullarında ve okulumuzda okuyan arkadaşlarımız Meslek Yüksekokulumuzda aldıkları teorik ve pratik bilgilerle geleceğin adliye kurumlarının ara eleman ihtiyacını karşılayacak nitelikli personeller olarak hizmetlerine devam edecek.” diye konuştu.

Öğrencilerin aynı zamanla iki yıllık deneyimlerini dört yıllığa tamamlama gibi fırsatlarının bulunduğuna değinen Yrd. Doç. Dr. Temel, “Özellikle Adalet programı mezunu arkadaşlarımız dikey geçiş imtihanına girmek suretiyle hukuk fakültelerine geçebilirler. Burada avukatlık, savcılık ve hakimlik mesleklerine intikal edebilirler. Sosyal Güvenlik programımızdan mezun olan arkadaşlarımız dikey geçiş sınavı ile sosyal hizmetler alnında dört yıllık öğrenim hayatlarına devam edebilirler. Bu açıdan da baktığımı zaman Adalet Meslek Yüksek okulu programlarımız dört yıllık fakültelere giriş için imkan hazırlama açısından da arkadaşlarımıza katkı sağlayan bölümler olarak görülmektedir.” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.