Yozgat AYÇ Koleji, lise ve ilköğretim okullarında hayata geçirdikleri farklı uygulamalarla öğrencileri geleceğe hazırlayarak hedeflerine ulaşmasına katkı sağlıyor.
Yozgat AYÇ Koleji, lise ve ilköğretim okullarında hayata geçirdikleri farklı uygulamalarla öğrencileri geleceğe hazırlayarak hedeflerine ulaşmasına katkı sağlıyor.
AYÇ Anadolu Lisesi Müdürü Musa Ersoy, AYÇ Koleji olarak il eğitim başarısının artırılmasına büyük katkı sağladıklarını belirterek, öğrencilerin başarılı olmalarını sağlayacak her türlü imkanı seferber ettiklerini söyledi.
AYÇ İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Yaşar, okullarında Çocuk Üniversitesi ve Düşünme Eğitimi Kulübü kurduklarını belirterek, amaçlarının öğrencilerinin 21. Yüzyılda bilgi ve becerileriyle, donanmış bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.
Yaşar, “AYÇ Kolejinde öğrenim gören üstün potansiyelli öğrencileri bilimsel tanılama yöntemleriyle keşfetmek ve bu öğrencileri ilgi, yetenek, bilişsel ve sosyal gelişim gibi bireysel farklılıklarını dikkate alarak yaratıcılık, eleştirel düşünme, problem çözme, etkili iletişim gibi 21. yy becerileriyle donanmış bireyler olarak yetiştirmektir. Yeni nesil pedagojiyi hedefleyen, yapılandırmacı yaklaşım, çoklu zekâ ve aktif öğrenme modellerini esas alan outdoor eğitimi, mindmaping, rol play, okuma yazma atölyesi, oryantiring ve akıl oyunları, proje üretme ve bilim şenliği ile sonuçlanacak eğitim içeriği öğrencilerimiz ve velilerimiz tarafından çok beğenildi.”dedi.
AYÇ Okullarının ve çocuk üniversitesi kulübü uzman psikolog, pedagog ve eğitim bilimciler eşliğinde sarmal program yapısına sahip olmakla birlikte çocukların bilim, merak, hayret ve düşünme becerilerini geliştirmek için tasarlanmış, sıra dışı deneyimler yaşatmayı amaçladığını vurgulayan Yaşar, “Düşünme eğitimini hem yazma hem de okuma becerisini ile birleştiren bir atölye olan Çocuk Üniversitesi Kulübü Yaratıcı Yazma ve Okuma Atölyesi, Yaşam Becerileri Atölyesi Yozgat’ta ilk kez AYÇ Okullarında açıldı.
Yaşar, Çocuk Üniversitesi ve Düşünme Eğitimi Kulübünde öğrencilere yönelik düzenlenecek uygulama ve programları şöyle sıraladı:
“Eğitim Ortamı Ve Materyaller: Her öğrencinin suyu, matarası, matı, sırt çantası olacak, eğitim ortamı grup şeklinde kubaşık yaklaşımla düzenlenecek. Ajanda ve kalem yanında bulunduracaktır.
Öğrenciyi Tanıma Ve Değerlendirme: Her öğrencinin kişisel değerlendirmesi yapılacak, portfolyo dosyaları oluşturulacak, aşama aşama gelişim seyri izlenecek, veli bilgilendirmesi aylık yapılacak.
Bütüncül Checkup: Tüm katılan öğrencilerin zekâ testi, dikkat testi, sınav kaygısı, işitme testi, akademik özgüven testi, yaratıcı düşünme testi, okul iklimi testi, çocukluk depresyonu, öğrenme stili testi vb. gibi nitelikler ölçülecek.
Proje Deneyimleri: Her öğrenci bir proje çalışması yapacak, turnuvalara ve yarışmalara katılacak. Tubitak, eba, girişimcilik yarışmaları
Stem+A: İçindeki sanatçıyı, bilim adamını çıkar! Çocuklar için bilim, bilim çocuk ilişkisi, yaratıcılık, tasarım yapma, matematik, mühendislik, sanat yönleri
Oyun Terapisi: Her öğrenci süreç içinde bir terapist gibi izlenecek, kaygı ve korkuları incelenecek, Uyum ve davranış bozuklukları üzerine çalışılacak.
Mindfullness Okul Uygulamaları: Bilinçli farkındalık, dikkat ve odaklanma seansları, akış yaşantısı, kişisel gelişim
Doğa Eğitimi: Doğal ortamda gerçek yaşam problemi, yön bulma, pusula, doğanın akışı, orff eğitimi, ritim eğitimi, hobi bahçeleri ve binicilik gibi beceriler…
Sosyal Sorumluluk Projeleri: Yaşlı ve hastalara kitap okuma, huzurevi ziyaretleri, tersine kaynaştırma eğitimi, yeşili koru kendini sev.
Bilim Şenliği Ve Proje Sergisi: Yıl sonunda bilim şenliği yapılacak ve proje sunumları gerçekleşecektir.”