enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4801
EURO
36,2396
ALTIN
2.960,37
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Hafif Yağmurlu
10°C
Yozgat
10°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Hafif Kar Yağışlı
-2°C
Pazar Hafif Kar Yağışlı
-2°C
Pazartesi Çok Bulutlu
-3°C

Başhekim Kozan: Migreni tetikleyen faktörleri anlattı

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz Dr. Mustafa Kozan, migren baş ağrısının neden olduğu rahatsızlık ve başa çıkma yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi.

Başhekim Kozan: Migreni tetikleyen faktörleri anlattı
REKLAM ALANI

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uz Dr. Mustafa Kozan, migren baş ağrısının neden olduğu rahatsızlık ve başa çıkma yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi.

Başhekim Kozan, migrenin özellikle kadınlarda daha sık görülen, zonklayıcı bir baş ağrısı türü olduğunu belirtti. Baş ağrısının yanı sıra bulantı, kusma, ışık, ses ve kokulara hassasiyet gibi belirtilerle kendini gösterebildiğini ifade etti. Ayrıca, migrenin fiziksel aktiviteleri kötüleştirebileceğini ve genetik bir yatkınlığın da olduğunu vurguladı.

MİGRENİN TETİKLEYİCİ FAKTÖRLERİ

Başhekim Kozan, migrenin tetikleyici faktörlerini de açıkladı. Sağlıksız beslenme alışkanlıkları, iklim değişiklikleri, parlak ışık, kötü kokular gibi çevresel etkenlerin yanı sıra hormonal değişikliklerin, özellikle kadınlarda görülen hormonal dengesizliklerin migreni tetikleyebileceğini belirtti. Ayrıca, stres, uykusuzluk gibi faktörlerin de migren atağını tetikleyebileceğine dikkat çekti.

MİGRENLE BAŞA ÇIKMA YÖNTEMLERİ

Başhekim Kozan, migrenle başa çıkmanın yollarını da açıkladı. Migreni tetikleyen etkenlerden kaçınmanın önemli olduğunu belirterek, bunun yanı sıra yaşam tarzında değişiklikler yapılması gerektiğini ifade etti. Günlük rutinlerin belirlenmesi, düzenli egzersiz yapılması, östrojen içeren maddelerden uzak durulması gibi önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

KORUYUCU TEDAVİ YÖNTEMLERİ Şiddetli ve sık migren atağı yaşayanlar için koruyucu tedavi yöntemlerinden bahseden Başhekim Kozan, bu tedaviler arasında botulinum toksin enjeksiyonları, yüksek doz magnezyum ve riboflavin (B2 vitamini) kullanımı, biyofeedback terapileri ve kognitif davranış tedavisi gibi yöntemlerin olduğunu ifade etti./

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.