enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4801
EURO
36,2396
ALTIN
2.960,37
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Hafif Yağmurlu
10°C
Yozgat
10°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Kar Yağışlı
-2°C
Pazar Hafif Kar Yağışlı
-3°C
Pazartesi Kar Yağışlı
-3°C

Diyet için başladı şimdi ise evinde meyve cipsi üretiyor

Yozgat’ta, genç bir bayan diyet için internette alternatif atıştırmalık ararken meyve cipslerini görerek, sonrasında evlerinin mutfağında oluşturduğu küçük atölyesinde meyve cipsi üretimine başladı.

Diyet için başladı şimdi ise evinde meyve cipsi üretiyor
REKLAM ALANI
23.03.2019
2.427
A+
A-

Yozgat’ta, genç bir bayan diyet için internette alternatif atıştırmalık ararken meyve cipslerini görerek, sonrasında evlerinin mutfağında oluşturduğu küçük atölyesinde meyve cipsi üretimine başladı.

Uludağ Üniversitesi Maliye Bölümünden mezun olan 26 yaşındaki Melike Koçsoy, diyet yaparken sağlıklı atıştırmalık gıdalar için internette araştırma yaparken meyvelerin kurutularak hazırlandığı cipsleri gördü. Bu güne kadar Yozgat’ta bu tarz bir üretim olmadığını fark eden  genç girişimci, bu ürünleri internetten satın almak yerine evinde de kendisinin üretebileceğine karar verdi.

Önce deneme amaçlı üretim yapan  Koçsoy, yakın arkadaşlarından ve çevresinden de olumlu dönüşler alınca babasına 3 adet meyve kurutma fırını aldırdı.  Evlerinin mutfağında annesi, babası ve kız kardeşinin yardımıyla doğradıkları meyveleri kurutmak amacıyla fırına vererek saatlerce kurumasını bekleyen Koçsoy ailesi genelde üretim işlemlerini hafta sonu ya da akşamları boş zamanlarında yapıyor.

Melike Koçsoy, yapılan uğraşının zor ve meşakkatli bir iş olduğunu belirterek, hiçbir katkı maddesi olmadan yaptığı meyve cipslerinin diğer cipslere göre çok daha sağlıklı ve doğal olduğunu söyledi.

Yaptığı meyve cipsi üretiminde başarılı olması halinde işlerinin büyüteceğini vurgulayan Koçsoy, önce Yozgat, sonra ülke genelinde satış yapmak ve daha sonra da ihracata yönelmeyi hedeflediğini ifade etti.

HEDEFİM MEYVE CİPSİNİ YOZGAT PATENTLİ OLARAK DÜNYAYA TANITMAK

Hedefinin meyve cipsini Yozgat markasıyla dünyaya tanıtmak olduğunu vurgulayan Koçsoy, “Yozgat’ımızda son yıllarda elma üretimi yaygınlaştı. Kadışehri Kabalı’da Türkiye’nin en büyük meyve bahçesi oluşturuldu. Bu ürünlere yönelik cips üretimi yaparak işi büyütmek istiyorum. Bu işe girdiğimde çocukları da düşündüm. Çocuklar için sağlıklı atıştırmalık olarak meyve cipsi yapıyorum. Diyet yapanlar da lif oranı yüksek olduğu için tercih ediyor çünkü tok tutuyor. Meyvelerimizi yıkayıp temizliyoruz, kendi elimizde doğruyoruz, bunun için kurutma fırınları var, 7-8 saatte kurutuyoruz. Tamamen doğal ürün oluyor. Hiçbir katkı maddesi yok. Diğer cipsler çocuklar için de zararlı, günümüzde anneler çocuklarını doğal ürünlerle beslemek istiyorlar bu sebeple bu işe girdim. Ürünleri alıp tadına bakanlar beğeniyor, çevremizden müşterilerimiz var. Elma, portakal, limon, kivi, ayva, armut kurutuyoruz. Karpuz, kavun, çilek, vişne, kiraz, aynı zamanda sebze kurularımız da olacak. Şuan sipariş ve isteğe bağlı üretim yapıyoruz.  İleriye doğru talep artması halinde tamamen bu işe yoğunluk vererek üretim kapasitesini de artırmayı planlıyorum. Tabi tanıtım noktasında ve destek noktasında yetkililerimizin de desteğine ihtiyacım olacak. Yozgat’ımızın adını ve kendi markasını oluşturarak dünya pazarına girmeyi hedefliyorum.”diye konuştu.

Melik Koçsoy’un babası Bilal Koçsoy’da kızının kendisine meyve cipsi üretmek fikriyle geldiğini ve kendisine bu konuda destek olmasını istediğini belirterek, “Kızım internetten araştırma yapmış. Yozgat’ta daha önce hiç olmayan meyve ve sebzelerin kurutularak tüketilebildiğini ve kendisinin de bu işi yapmak istediğini söyledi.  Bende kendisine destek olmak için 3 adet fırın aldım. Zor ve meşakkatli bir iş ve oldukçada zahmetli  kurutulan meyvelerin tadı gerçekten çok güzel, küçük çocuklar için tam güvenilir gıda, hiçbir katkı maddesi yok. Tamamen meyvenin kendi tadı. Şuanda çevremizden başlamak üzere satıyoruz, kahvelerde lokum, çikolata yerine bunları veriyorlar. Bayanlar pasta yapımında kullanıyor. Boş zamanlarımızda ve özellikle hafta sonu kızımıza bizde yardımcı oluyoruz. “şeklinde konuştu.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.