Yozgat’ta uzun yıllar Mali Müşavir olarak vatandaşlara hizmet veren Harun Evcimen, devletin vatandaşlara üreticilere yönelik yüzde 70-yüzde 80’lere varan ciddi oranlarda hibe desteği sunduğunu belirterek, doğru proje hazırlattıran ve akıllı yatırım yapan vatandaşların daima kazandığını söyledi.
Yozgat’ta uzun yıllar Mali Müşavir olarak vatandaşlara hizmet veren Harun Evcimen, devletin vatandaşlara üreticilere yönelik yüzde 70-yüzde 80’lere varan ciddi oranlarda hibe desteği sunduğunu belirterek, doğru proje hazırlattıran ve akıllı yatırım yapan vatandaşların daima kazandığını söyledi.
Kırsalda yaşayan vatandaşların ve üreticilerin kalkınması üretime yönelmesi için AB destekli projeleri hayata geçiren Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekeleme Kurumu (TKDK) Yozgat’ta kurulduğu günden buyana il genelinde yüzlerce üreticiye son derece modern çiftlikler tesisler kurarak üretime geçmesini sağladı.
ÜRETİCİLERİMİZE 150 PROJEMİZLE YAKLAŞIK 120 MİLYON LİRA YATIRIM SAĞLADIK
Mali Müşavir Harun Evcimen, TKDK tarafından desteklenen, çiftçi ve üreticilere yönelik sadece kendilerinin hazırladığı 150 proje ile yaklaşık 120 Milyon liralık yatırım yapılmasına vesile oldu. Evcimen, Yozgat’ın tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, TKDK ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün desteklediği projelerin doğru şekilde hazırlanarak değerlendirilmesinin Yozgat ve ülke tarımını daha iyi noktalara getirebileceğini söyledi.
TKDK destekleri ile çiftçilerin, üreticilerin Yozgat İl genelinde modern çiftlikler üretim tesislerine kavuştuğunu söyleyen Evcimen, “Üreticimiz kendi imkanlarıyla böylesi devasa tesisleri sahip olması mümkün değildi. Devletimiz tarafından TKDK’nın yüzde 70-80’leri bulan destekleri sayesinde Avrupa’i tesislerin sahibi oldu. Özellikle kırsalda yaşayan kendisine ülke ekonomisine katkı sağlamayı düşünen üreticilerimizi mutlaka bu fırsattan yararlanmasını istiyoruz. Sivas Caddesi Bozok Üniveresitesi Misafirhanesi karşısındaki Mali Müşavirlik Büromuzda Mali Müşavir arkadaşım Ali Günay’dınla birlikte tarım ve hayvancılık başta olmak üzere diğer proejleride itina ile hazırlayarak vatandaşlarımızın modern tesislere sahip olmalarına katkı sağlıyoruz.”diye konuştu.
TKDK İPARD-II ÇAĞRISI BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekeleme Kurumu’nun (TKDK) IPARD-II’nin ikinci çağrısına başvurularının devam ettiğini kaydeden Evcimen, “ Başvurular 6 Eylül 2017 tarihi saat 09:00’dan itibaren, yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacaktır. Online Proje Başvuru Sistemi 26 Eylül 2017 tarihi saat 21:00’da kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 28 Eylül 2017, saat 18:00’dir. Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmemektedir.” dedi.
Mali Müşavir Harun Evcimen, İkinci çağrı kapsamında, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar tedbiri altında bulunan ve desteklenen sektörleri şöyle sıraladı:
“Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması,
Süt Toplama Merkezleri,
Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması,
Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması,
Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması,
Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması şeklindedir.”
DAMGA VERGİSİ VE HARÇLAR MUAF TUTULDU
IPARD-II uygulaması, daha önceki yıllarda uygulanan IPARD-I uygulamalarına göre, başvuru sahipleri açısından daha avantajlı hale getirildiğini vurgulayan Evcimen, “ Daha önce ödenen damga vergisi ve harçlar IPARD-II kapsamında muaf tutulmuştur. Yine hada önce uygulandığı gibi Gelir ve Kurumlar vergisi ile, KDV muafiyetide devam etmektedir. Bu kapsamda bizler 2011 yılından itibaren Yozgat, Çorum, Aksaray, Nevşehir ve Ankara illerine değişik alanlarda yaklaşık 150 adet proje hizmeti verdik. Bunların yaklaşık yatırım tutarları 100 ile 120 milyon TL civarındadır.”ifadelerini kullandı.