enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5364
EURO
35,9581
ALTIN
3.004,62
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Yağmurlu
14°C
Yozgat
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Kar Yağışlı
-2°C
Pazar Kar Yağışlı
-4°C
Pazartesi Hafif Kar Yağışlı
-3°C
Salı Çok Bulutlu
-2°C

Her 10 kişiden 9’u stres altında yaşıyor

NG Araştırma, Türkiye genelinde gerçekleştirdiği kamuoyu araştırması ile halkın stres ve mutluluk seviyesini inceledi.

Her 10 kişiden 9’u stres altında yaşıyor
REKLAM ALANI
A+
A-

NG Araştırma, Türkiye genelinde gerçekleştirdiği kamuoyu araştırması ile halkın stres ve mutluluk seviyesini inceledi. 11-22 Eylül 2024 tarihleri arasında, 15 yaş üstü 1501 kişinin katılımıyla yapılan online araştırma, toplumun genel ruh halini gözler önüne serdi. Araştırmaya göre her 10 kişiden 9’u günlük yaşamında stresle mücadele ediyor.

MUTLULUK SEVİYELERİ DÜŞÜK

Katılımcılara son zamanlarda ne kadar mutlu oldukları sorulduğunda, ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Katılımcıların %44’ü kendini mutlu hissederken, %33’ü ne mutlu ne de mutsuz olduğunu belirtti. Bu grup, hayatlarındaki belirsizlikler ve ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalırken duygusal olarak hissizleştiğini ifade ediyor. Diğer taraftan, %23’lük bir kesim kendini mutsuz olarak tanımladı.

STRES HAYATIN BİR PARÇASI

Araştırmanın en dikkat çekici bulgularından biri, toplumun büyük bir kısmının stres altında olması. Her 10 kişiden 4’ü kendini oldukça stresli hissettiğini söylerken, %50’si de kısmen stresli olduğunu belirtti. Sadece %10’luk bir kesim stresle karşılaşmadığını ifade etti.

EKONOMİK SORUNLAR BAŞLICA STRES KAYNAĞI

Stresin ana nedenleri arasında ekonomik sıkıntılar başı çekiyor. Katılımcıların %33,44’ü en büyük stres kaynağının ekonomik zorluklar olduğunu belirtirken, %19,32’si gelecek kaygısını stresin temel nedeni olarak görüyor. İş ve okul baskıları, ailevi problemler, duygusal nedenler ve sağlık sorunları da stresin diğer önemli kaynakları arasında yer alıyor.

Ekonomik nedenler: %33,44

Gelecek kaygısı: %19,32

İş/okul stresi: %12,13

Ailevi sorunlar: %11,73

Duygusal sebepler: %8,93

Sağlık endişeleri: %7,26

Diğer: %2,92

Trafik: %2,47

Güvenlik endişesi: %1,80

Geleceğe Dair Beklentiler Araştırmaya katılan bireyler, gelecekteki mutluluk seviyeleriyle ilgili de görüş bildirdi. Her 10 kişiden 4’ü gelecekte daha mutlu olacağını düşünürken, 3’ü mevcut seviyelerini koruyacaklarını, geri kalan 3’ü ise gelecekte daha az mutlu olacaklarını öngörüyor./

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.