Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bozok Üniversitesi tarafından öğrencilerin medyaya olan bakış açılarını değiştirmek amacıyla, rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmenlerine yönelik Medya Okur Yazarlığı semineri düzenledi.
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bozok Üniversitesi tarafından öğrencilerin medyaya olan bakış açılarını değiştirmek amacıyla, rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmenlerine yönelik Medya Okur Yazarlığı semineri düzenledi.
Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda düzenlenen seminere Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Öner Tikilo, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Osman Gümüş ve rehberlik öğretmenleri katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Öner Tikilo, yaptığı konuşmada medyanın toplum üzerindeki etkisine değindi. Gelişen teknoloji ile kitle iletişim araçlarının hayatımızın her alanında yer bulduğunu belirten Tikilo, “Gelişen teknoloji hayatımızı kolaylaştırıyor ancak bir tarafa da olumsuzluklara neden oluyor. Bu olumsuzların bazılarını fark etmiyoruz. Bu anlamda medya okur yazarlığı semineri bizlere yol gösterecektir. Bu tür etkinliklerimizi arttırarak kentimize ve öğrencilerimize faydalı olmayı amaçlıyoruz” dedi.
Bozok Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Batuhan Kalaycı’da dijital çağ, medyanın toplumsal etkileri, çizgi filmlerde ve reklamlarda subliminal mesajlar üzerine bilgi verdi. Kalaycı, “ amacımız öğretmenler üzerinden öğrencilerimize yani gelecek nesle medyanın olumsuz etkilerini öğretmek. Günümüzde gerek sosyal medya gerekse görsel-işitsel iletişim araçları aracılığıyla çok fazla subliminal mesaja maruz kalıyoruz. Bu açıdan değerlendirdiğimizde medya içeriklerini iyi okumak ve anlamak gerekiyor” diye konuştu.
Gerek gençlere gerekse yetişkinlere yönelik eğitimlerin devam edeceğini belirten Kalaycı, medya okuryazarlığı eğitiminin her yaştan bireye verilmesi gerektiğini ifade etti. Kalaycı, “ülkemizde hatta dünyada yaşanan birçok sorunun kaynağı ne yazık ki televizyon içerikleridir. Bu konu üzerinde gerekli çalışmalar yapılmalı, aksi takdirde dilimizi, kültürümüzü ve değerlerimizi kaybediyoruz” diye konuştu.
Rehberlik öğretmenleri ise yapılan etkinlikten memnun olduklarını belirterek, bu tip seminerlerin medyaya olan bakış açılarının değiştireceğini, seminerden edindikleri bilgiler dahilinde öğrencilerinin de bundan sonra medyaya olan bakış açılarının değişeceğini ifade ettiler.