enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4801
EURO
36,2396
ALTIN
2.960,37
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Hafif Yağmurlu
10°C
Yozgat
10°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Kar Yağışlı
-2°C
Pazar Hafif Kar Yağışlı
-3°C
Pazartesi Kar Yağışlı
-3°C

Şiddetli sağanak ve dolu ekili tarım alanlarına zarar verdi

Yozgat’ın köylerinde dün etkili olan dolu yağışı, ekili alanlarda büyük çaplı hasara neden oldu. Buğday, arpa, şeker pancarı, ayçiçeği, nohut, mercimek gibi birçok ürün zarar gördü.

Şiddetli sağanak ve dolu ekili tarım alanlarına zarar verdi
REKLAM ALANI
A+
A-

Yozgat’ın köylerinde dün etkili olan dolu yağışı, ekili alanlarda büyük çaplı hasara neden oldu. Buğday, arpa, şeker pancarı, ayçiçeği, nohut, mercimek gibi birçok ürün zarar gördü. Çiftçiler, yaşanan felaketin ardından yardım ve destek talep ediyor.

Şefaatli ilçesine bağlı Paşaköy ve Hallaçlı köyleri başta olmak üzere çevre köyler ile Yerköy ilçesine bağlı Saray köyünde, dünkü dolu yağışının ekili alanlara zarar verdiği bildirildi.

Şefaatli Ziraat Odası Başkanı Adnan Erdoğmuş, dolunun Paşaköy, Hallaçlı, Ekinciuşağı, Köycü, Kuşçu, Yassıağıl, Erkekli köylerinde ekili alanlara zarar verdiğini belirtti. Erdoğmuş, “Tahminlerimize göre 150 bin dekar alanda ekili buğday, arpa, pancar, nohut, mercimek hasar gördü. Hasada 20 gün kala bu durum çiftçilerimizi üzdü. Çiftçilerimizin kredi borçlarının ertelenmesini ve tohum desteği verilmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Dolunun zarara neden olduğunu dile getiren çiftçiler, “Yetkililerden yardım istiyoruz. Borcu olan çiftçimiz var. Tarlaların büyük kısmı icara ekildiğinden dolayı çoğunun sigortası bulunmuyor. Köyde 60 bin dönüm hububat, 20 bin dönüm bakliyat, 20 bin dönüm civarında endüstriyel bitkiler, yağlık ayçiçeği ve şeker pancarı, 10 bin dönüm yem bitkisi ekili alanda zarar meydana geldi.” şeklinde konuştu. Yaşanan felaket sonrasında çiftçilerin yanı sıra ilgili kurumlar ve yerel yönetimler de bölgedeki zararın tespit edilmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmalarını sürdürüyor

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.