enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5300
EURO
36,1696
ALTIN
2.967,02
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Hafif Yağmurlu
10°C
Yozgat
10°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Hafif Kar Yağışlı
-2°C
Pazar Hafif Kar Yağışlı
-2°C
Pazartesi Çok Bulutlu
-3°C

TKDK 6. Çağrı İlanı Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi

Tarım ve Orman Bakanlığının kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Yozgat İl Koordinatörlüğü 6.ncı  Başvuru Çağrı İlanı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

TKDK 6. Çağrı İlanı Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi
REKLAM ALANI
17.06.2019
1.945
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığının kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Yozgat İl Koordinatörlüğü 6.ncı  Başvuru Çağrı İlanı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

TKDK İl Koordinatörü Selim Türker,  toplantıda yaptığı konuşmada, amaçlarının il genelinde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi ve modern tesislerde üretim yapılmasına destek olmak olduğunu söyledi.

Türker, “Bu çağrı ilanı, IPARD II Programı kapsamında yatırım yapmak isteyen başvuru sahiplerinin destek almak üzere yapılacak başvuruları ile ilgilidir. Bu “Başvuru Çağrı İlanı” kapsamında sadece “302- Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi Ve İş Geliştirme” tedbiri kapsamında başvurular kabul edilecektir. Başvurular 08.07.2019 tarihi saat 09:00’dan itibaren Yozgat İl Koordinatörlüğümüzde kabul edilmeye başlanacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 23.08.2019, saat 18:00’dir.”dedi.

 

Türker, Tedbir ve alt tedbir başlıklarını şöyle sıraladı: “• 302-1 Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi: Süs bitkileri, tıbbi ve aromatik bitkiler, mantar ve misel, fide ve fidan, çiçek soğanını içermektedir.

  • 302-2 Arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesini ve kovanların üretimini içermektedir.
  • 302-3Zanaatkârlık ve katma değerli ürünler: Ahşap oymacılığı, çinicilik, dokumacılık, çanak-çömlek yapımı, metal işçiliği gibi zanaatkârlık faaliyetleri ile biber salçası, pekmez, meyve suları, reçel, unlu mamulleri ve sabun, gülsuyu, pelet (biyo-yakıt) gibi gıda-gıda olmayan ürünlerin işlenmesi ve pazarlanmasını içermektedir.
  • 302-4 Kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri: 25 odaya kadar konaklama tesisi (otel), yeme-içme tesisleri (restoran) ve rekreasyon faaliyetlerini içermektedir.
  • 302-5Su ürünleri yetiştiriciliği: Alabalık, sazan gibi iç sularda üretimi ve ürün satışı yapılan türleri içermektedir.
  • 302-6 Makine parkları: Yerel tarım sektörünün ortak ihtiyaçlarına hizmet edecek yatırımları içermektedir. Bu sektörde destek talep edilen makine ekipmanların üretici örgütü tarafından üyelerine ortak kullanıma yönelik olarak kiralanması amaçlanmaktadır.
  • 302-7 Yenilenebilir enerji yatırımları: Elektrik ve ısı üretimi için yapılacak yatırımları içermektedir.” Konuşmasına TKDK ile Yozgat’ta kazandırılan yatırımları anlatan Türker, “Yozgat İl Koordinatörlüğü 42 il içinde ödenen hibe tutarı bakımından 5. sırada yer almaktadır. Yozgat’ta IPARD hibeleri ile 1000’i aşkın yeni istihdam, 108 adet traktör, 971 adet kovan ve 16.947 makine-ekipmaniçin hibe desteği sağlanmıştır. Yozgat’ta Et ve Süt üretim kapasitesi büyük bir artış gösterdi. AB standartlarında 345 tesis faaliyete geçmiştir. Hayvan başına ortalama en az 25 kg günlük süt üretim kapasitesine sahip 80 tesis faaliyete geçmiştir ve Yozgat’ın süt üretimi günlük 200 ton artmıştır. Bu tesislerle birlikte Yozgat’ın Büyükbaş Hayvan Sayısı önemli oranda artmış ve her biri senelik 130 ton et üretim kapasitesine sahip 40 et üretim tesisi kurulmuştur. Kurulan işletmelerle yıllık beyaz et üretimi 1100 tona ulaşmıştır. Et ve Süt Kurumu’nun Erzincan’da yer alan tek beyaz et kombinasının yüzde10’undan fazlasını Yozgat karşılamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra, İletişim Uzmanı Emre Cüneydioğlu tarafından 6. Başvuru Çağrı İlanı içeriği hakkında bir sunum gerçekleştirildi ve soru cevap kısmıyla toplantı sona erdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.