enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5300
EURO
36,1696
ALTIN
2.967,02
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Hafif Yağmurlu
10°C
Yozgat
10°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Hafif Kar Yağışlı
-2°C
Pazar Hafif Kar Yağışlı
-2°C
Pazartesi Çok Bulutlu
-3°C

Yozgat’ın isim haritası açıklandı

Yapılan araştırmaya göre, her ilin kendine özgü en az kullanılan kadın ve erkek isimleri ortaya çıktı.

Yozgat’ın isim haritası açıklandı
REKLAM ALANI
A+
A-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ülke genelinde yapılan bir araştırma sonucunda 81 ilde en az kullanılan isimleri belirledi. Bu isimler arasında bazıları oldukça şaşırtıcıydı. Yapılan araştırmaya göre, her ilin kendine özgü en az kullanılan kadın ve erkek isimleri ortaya çıktı.

Düzce’de en az kullanılan kadın ismi Sevgi, erkek ismi ise Onur olarak belirlendi. Osmaniye’de Salih ve Kübra, Kilis’te Hamide ve Uğur, Karabük’te Halil ve Songül, Yalova’da İrem ve Mert, Iğdır’da Halime ve Sinan, Ardahan’da Barış ve Sevim gibi isimler en az tercih edilenler arasında yer aldı.

Türkiye genelinde ise en az kullanılan kadın ve erkek isimleri arasında bazı ilginç kombinasyonlar bulunuyor. Örneğin, Muğla’da Kadir ve Selma, Mardin’de Selma ve Yakup, Maraş’ta Durdu ve Güllü gibi isimler dikkat çekiyor.

Yozgat’ta ise en az tercih edilen kadın ismi Melike, erkek ismi ise Musa olarak belirlendi. Yapılan araştırma, Yozgatlıların çocuklarına genellikle Melike ve Musa isimlerini vermek istemediklerini gösterdi.

İsimlerin tercih edilme sıklığı, birçok faktöre bağlı olarak değişebiliyor. Kültürel, dini ve bölgesel faktörler, isim tercihlerinde önemli bir rol oynuyor. Ancak, TÜİK’in bu araştırması, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki isim tercihlerinin genel eğilimlerini gözler önüne seriyor.

İsim tercihleri, toplumun değer yargıları ve eğilimleriyle şekilleniyor. Kimi zaman geleneksel isimler tercih edilirken, kimi zaman da modern veya yabancı kökenli isimler popülerlik kazanabiliyor. Her ne olursa olsun, isim seçimi kişisel tercihlere ve anlamlara göre şekilleniyor ve bu da her bir bireyin benzersizliğini yansıtıyor. TÜİK’in bu araştırması, Türkiye’nin isim haritasını çıkarmakla kalmayıp, aynı zamanda isim tercihlerinin toplumsal dinamiklerini anlamamıza da yardımcı oluyor. İsimlerin toplumsal ve kültürel önemi göz önünde bulundurulduğunda, bu tür araştırmaların önemi daha da belirgin hale geliyor./

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.