Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, il eğitim başarısının belirlenen hedefe ulaşması için çalışma içerisinde olduklarını belirterek, eğitimde kaliteyi artıracaklarını söyledi.
Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, il eğitim başarısının belirlenen hedefe ulaşması için çalışma içerisinde olduklarını belirterek, eğitimde kaliteyi artıracaklarını söyledi.
2017-2018 eğitim öğretim yılı hazırlık çalışmaları Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç başkanlığında yapıldı.
Merkez Orta Okulu Salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Yurtnaç’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Salih Altun, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, İl Müftüsü Salih Sezik, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tekin, okul müdürleri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.
EĞİTİM ÖĞRETİM 18 EYLÜL’DE BAŞLIYOR
Vali Kemal Yurtnaç, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında eğitimin önemine değindi. Vali Yurtnaç, okulların 18 Eylül tarihinde açılacağını hatırlatarak, “Milli eğitim teşkilatımız yaz tatili boyunca okullarımızda gerek tadilat gerekse yapım çalışmalarını yaptı ve sona gelindi. Okullar başlayınca bu onarımlarda bitmiş olacak. Önümüzdeki yıllar içerisinde eğitimde ki fiziki sorunları yani binalardan kaynaklanan sorunları çözmüş olacağız. Bu sene 5 tane okulumuzla ilgili ihale yaptık. Bu süre zarfında bu okullarımızda ki öğrencilerimizi farklı okullarda belki ikili eğitim yaparak 2 sene idare edeceğiz. 2 sene sonra pırıl pırıl, içerisinde kapalı spor salonları olan okullarda çocuklarımızı eğiteceğiz” dedi.
TÜM TEDBİRLER ALINACAK
Okulların eğitim öğretim hayatına başlamasıyla birlikte bir dizi tedbirlerde almak zorunda olduklarını vurgulayan Vali Yurtnaç, “Bu işin bir eğitim tarafı var birde güvenlik tarafı var. İkisi birbirini destekliyor, birbirinden ayrılması bile düşünülemez. Bu maksatla içişleri bakanımızla bir toplantı yaptık. Gerçi ilimizde okullarda güvenliği tehdit eden büyük bir sorunumuz yok. Olanlarda bizim gözetimimizde ve bu sene önlemleri daha sıkı bir şekilde alacağız” diye konuştu.
EĞİTİM İÇİN STRATEJİ BELGESİ OLUŞTURDUK
Geçtiğimiz yıl yapılan eğitim çalıştayının bu yıl faaliyete geçeceğini kaydeden Vali Yurtnaç, “Geçtiğimiz yıl okullarımızda eğitim kalitesini nasıl artırabiliriz onun hesabını yaptık. İl genelinde tüm öğretmenlerden 300 kişilik gurupla oturduk çalıştık. Veliler vardı, öğrenciler vardı, öğretmenler vardı, STK’lar vardı. Bir strateji belgesi oluşturduk. Yozgat’ta biz eğitimi nasılkaliteli hale getiririz, neler yapmamız gerekir. Bunu oturduk konuştuk ve bir kitapçık haline getirdik. Bu yıl eğitim yılının başından itibaren okullarımızda uygulayacağız. Burada 4 tane hedef sıraladık. Dedik ki, eğitimde ki kaliteyi artıracağız. Gençlerimizin kimlik ve kişiliklerini oluşturacağız. Gençlerimizin toplumla bütünleşmesini sağlayacağız. Ders ve sınav başarısını artıracağız. Başlıklar halinde oluşturduğumuz bu kitapçığı 542 okulumuzun müdürlerine teslim ediyoruz” şeklinde konuştu.
OKULLARDA ÖĞRENCİ KOÇLUĞU DÖNEMİ BAŞLIYOR
Öğrenci koçluğu konusunu önemsediğini aktaran Vali Yurtnaç, “Her okulumuzda öğrenci sayısını öğretmen sayısına böleceğiz ve belli bir öğrenciye bir öğretmenimiz öğrenci koçluğu yapacak. Bu uygulama bizim Yozgat’ta uygulayacağımız bir sistem. Dersler bittikten sonra 15-20 dakika öğrenci ve öğretmenler okulda kalacak ve öğrenci koçu öğrencilerle spordan sanata, güncel hayattan yaşama her türlü şeyi konuşacaklar. Öğrenci ile öğretmemeleri arkadaş yapacağız. Ailelerde bu işin içinde olacak. Geçtiğimiz yıl değerler eğitimi yaptık ve öğrencilerimizi Balkanlara geziye gönderdik. Bu da kimlik ve kişiliklerinin oluşmasında önemli bir rol oynayacaktır. Bu tür çalışmaları devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.
HERKES BİRBİRİNİ İYİ TANIYACAK
“Öğretmen öğrencisini, okul müdürü öğretmenini, milli eğitim müdürü ise okul müdürlerini bilecek” diyen Vali Yurtnaç konuşmasını şu şekilde sürdürdü;
“Okul önlerinde ki özellikle uyuşturucu madde satışı yapan şahıslara karşı tedbirleri emniyetimizle birlikte çok daha sıkı bir şekilde alacağız. Daha sorumlu öğrenci, daha sorumlu idareci ve öğretmen, daha sorumlu veli anlayışı ile bu çalışmaları yapacağız. Uyuşturucu ila alakalı tüm dünyada giderek artan bir trend var. Bunları ucuza mal ediyorlar ve pazarlıyorlar. Bu da onlar için önemli bir gelir kaynağı oluyor. Evlerimizde çocuklarımızı tembihleyeceğiz. Bu tür olaylarda emniyet güçleri ile irtibatta olacaksınız. Diğer bir konu da okul servis araçları. Bu konuda da çok hassas davranacağız. Onların hata yapmalarına izin vermeyeceğiz. Canımızı, çocuklarımızı emanet ettiğimiz servislerin hatalarını da affetmeyeceğiz. Öğrenci yurdu konusunda ise denetimlerimizi sıklaştıracağız. Yönetmelikte ki prensipleri yerine getirmeyen tüm yurtları kapatacağız. İlimizde yaşayan mülteci çocuklarını da okullarımızda eğiteceğiz. Türkçe öğrenmelerini sağlayacağız. Onları dışlamayacağız ve kazanmaya çalışacağız.”
YOZGAT GENELİNDE 78 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tekin ise, geçtiğimiz yıl yapılan eğitim çalışmasının kitapçık haline getirildiğini belirterek, “Bunu tüm okullara dağıtılacak hale getirdik. Tüm okullarımızı stratejik plana uygun hale gelmesi için denetleyeceğiz. İlimizde 78 bin öğrencimizle eğitim görüyor. Bu arada 6 bin 200 öğretmenimiz var. Derslik noktasında ülke ortalamasının üzerindeyiz” dedi.
Müfredatın değişeceğine değinen Tekin, “Yine bakanlığımız müfredatı yenileme çalışması içerisindeydi. Bu yıl itibariyle 1-5 ve 9. Sınıflarda müfredat yenilemesi yapıldı ve kitaplar basıldı. Önümüzdeki yılda kitaplarımız müfredata uygun hale gelecek. Önümüzdeki yıl yeni müfredatla tüm sınıflar uygun hale gelecek. Bununla alakalı da bizim ilimizde öğretmenlere yönelik çalışmalarımız sürüyor. Tüm öğretmenlerimiz yeni eğitim öğretime adapta etme ve yeni müfredata hazırlama konusunda da seminer çalışması yapacağız” diye konuştu.
İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu’da yaptığı konuşmada, “Polis olarak özellikle velilerimizden, öğretmenlerimizden, muhtarlarımızdan, belediyemizden, STK’lardan ve diğer vatandaşlardan istediğimiz şeyler var. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yetiştirmede en önemli görev ailelerden sonra öğretmenlerimize düşüyor. Tabii ki korumada da bunların önemi çok büyük. Eğer bir çocuk ailesinde yeterli derecede şefkat görmüyorsa, sevgi görmüyorsa yada genel hayata kendini hazırlayacak davranışları öğrenmiyorsa bunları okulda alıyor. Tabi okullarda ki öğrenci sayısı olsun, sınıflardaki öğretmenlerin ilgisi olsan bazen her çocukla her öğretmen bire bir ilgilenemiyor. Bu aile kurumu ve okulda kendilerine gösterilen iyi yada kötü ne varsa çocuğun gelişimini etkiliyor. Bizim polis olarak çocuklarımızın güvenliğini alırken onları suç ve suçlulardan korumak, özellikle narkotik konularda eğitici ve bilinçlendirici ve adli olayları takip etme görevimiz var. Burada özellikle öğretmenlerimize büyük görev düşüyor. Öğretmenlerimiz sadece ders anlatmakla veya okul dışı sorumluluğu yoktur anlayışını terk etmesi lazım. Gerek okul müdürü gerek görevlendirecek öğretmenler okulun çevresinde olan olaylarla öğrencilere herhangi bir irtibat sağlayan okul dışı insanlarla mutlaka alakalı olmaları gerekiyor. Bunda da bizim istediğimiz bir müdahale değil ihbar etmeleri. Bütün okullarımıza irtibatlı güvenlik görevlisi görevlendirdik. Buna özellikle velilerimiz çocuklarını okuldan almaya gittiğinde okul etrafında şüpheli bir durum varsa bunu 155’e bildirmeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.