Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, ilçelerde eğitim başarı seviyesinin artırılması ve eğitim sorunlarının çözüme kavuşturulmasına yönelik düzenlediği Eğitim Değerlendirme Toplantısını Akdağmadeni İlçesinde gerçekleştirdi.
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, ilçelerde eğitim başarı seviyesinin artırılması ve eğitim sorunlarının çözüme kavuşturulmasına yönelik düzenlediği Eğitim Değerlendirme Toplantısını Akdağmadeni İlçesinde gerçekleştirdi.
İlçede gerçekleştirilen toplantıya, İl Müdürü Yusuf Yazıcının yanı sıra, İlçe Milli Eğitim müdürleri, İl Milli Eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Toplantıda; gündeme ilişkin maddeler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü birim amirlerinin sunumu, paylaşımları ve bir önceki toplantıda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince son bir ay içerisinde yapılan çalışmaların sunumları slayt eşliğinde anlatıldı. Taşımalı eğitim ile ilgili denetimler, protokol kuralları ve kurumsal iletişimin önemi, öğrenci koçluğu uygulaması ve yapılan çalışmalar, rehberlik çalışmaları, değerler eğitimi, okulların sorun analizlerinin tespiti, öğrencilerin yeteneklerinin tespiti, her öğrencinin yeteneği doğrultusunda bir sosyal etkinliğe dahil edilmesi, Rehberlik servislerinin yaptığı çalışmalar, ödenekler ve kullanımı , Yozgat’ın geçen 4 yılın sınav analizlerinin incelenmesi veli tespitlerinin yoğunlaştırılması, kitap okuma alışkanlığı kazandırılması için toptan bir anlayışın benimsenerek daha fazla gayret sarf edilmesi, sosyal ve kültürel etkinliklere ağırlık verilmesi, öğrenci koçluğu sisteminin maksadına uygun bir şekilde yapılması ,ders bitimi ve ara değerlendirmelerde ölçme-değerlendirmenin bilimsel olarak yapılması, öğrenci rehberliğine gerekli önemin verilerek tanılama ve sorun çözme süreçlerinin ivedilikle yapılması konuları görüşülerek kararlar alındı.
İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı, toplantı sonrası ilçe yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya geldi.
Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, eğitimin önemini vurguladı. Yazıcı, Eğitimin anlamı ve muhtevası, fıtrat eğitimi, bilgilerin içselleştirilmesi ve davranışa dönüştürülmesi ,kök değerlerimizin öğretilmesi ,eğitimin yapı ,hedef ,süreç ve işlev boyutlarının yönetilmesi, etkili okul ve verimlilik, velilerin talepleri ve eğitilmeleri, öğrenci koçluğu ve uygulanması, bilimsel ölçme- değerlendirme ve akademik başarının izlenmesi, kurum kültürü ve kurum iklimi konularının önemine dikkat çekti.