enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4801
EURO
36,2396
ALTIN
2.960,37
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Hafif Yağmurlu
10°C
Yozgat
10°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Kar Yağışlı
-2°C
Pazar Hafif Kar Yağışlı
-3°C
Pazartesi Kar Yağışlı
-3°C

Yozgat çiftçisi anızları Aspir ekimi ile değerlendiriyor

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden biri olan Yozgat’ta çiftçiler anızlarını alternatif ürün olarak ektikleri aspir bitkisi ile değerlendiriyor.

Yozgat çiftçisi anızları Aspir ekimi ile değerlendiriyor
REKLAM ALANI
11.04.2018
1.296
A+
A-

 

 

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden biri olan Yozgat’ta çiftçiler anızlarını alternatif ürün olarak ektikleri aspir bitkisi ile değerlendiriyor.

Yerköy İlçesine bağlı Orhan Köyünde sözleşmeli aspir ekimi yaptığını belirten Necati Özer isimli çiftçi, bu yıl mevsimin kurak geçmesi sebebiyle şubat ayında 70 dekar alanda aspir ekimi yaptığı söyledi.

Nadas alanlarının değerlendirilmesi amacıyla 5 yıldır düzenli olarak aspir ekimi yaptığını ifade eden Özer, geçen yıl 30 dekar alanda ektiği aspiri bu yıl 70 dekar araziye ektiğini belirtti.

Aspirin topraktan yeşermeye başlamasıyla gübre ve ilaçlama işlemini de yaptığını vurgulayan Necati Özer,  “Her yıl düzenli olarak aspir ekimi yapıyorum. Geçen yıl yaklaşık 30 dekar aspir ekimi yapmıştım. Bu yıl ise nadasa bırakmam gereken 70 dekar alanda ekimi yaptım. Biz sözleşmeli aspir ekimi yaptığımız için devletimizde büyük oranda destek sağlıyor. Yine üretilen ürünün kilo başına başka bir destek veriyor. Aspir ekimi ile hem tarla boş kalmamış oluyor, hem de biz çiftçiler gelir elde etmiş oluyoruz. Bu yıl önceki yıllara göre daha erken yani Şubat ayı içerisinde ekimini yaptığım için şuan gelişimi daha hızlı oldu. Yabancı otların zarar vermemesi içinde önce ilaçlama işlemi ardından da gübresini attım. Aspir, diğer ürünlere göre fazla bir bakım istemiyor. Ağustos ayında ise hasadını yapacağız. İnşallah verimli bir hasat dönemi geçiririz.”temennisinde bulundu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.