Açıldığı günden bu yana fiziki ve genel durumu bakımından gelişimini sürdüren Yozgat Şehir Hastanesinde “Nöronavigasyon Yöntemi” ile beyin tümörü ameliyatı gerçekleştirildi.
Açıldığı günden bu yana fiziki ve genel durumu bakımından gelişimini sürdüren Yozgat Şehir Hastanesinde “Nöronavigasyon Yöntemi” ile beyin tümörü ameliyatı gerçekleştirildi.
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa Kozan, yaptığı açıklamada; Tüm dünyada beyin tümörü cerrahisinde en ileri yöntem olarak kullanılan nöronavigasyon yönteminin hastanelerinde kullanılmaya başlanmasıyla vatandaşların hizmetine sunulduğunu söyledi.
Başhekim Kozan, “Sol vücut yarısında felçlik ile hastanemize başvuran ve yapılan tetkiklerinde beynin sağ tarafında vücudun sol tarafının kuvvetini kontrol eden alanda dev kitle saptanan hastamız, hastanemizde Op. Dr. Celil Gökçek tarafından “Nöronavigasyon Yöntemi” ile ameliyat edilmiştir. Kitle tamamen çıkarılarak hastamızın ameliyattan sonra kuvvet kazanımı olmuş ve yürümeye başlamıştır.”dedi.
NÖRONAVİGASYON YÖNTEMİ
Başhekim Kozan, Nöronavigasyon yöntemi hakkında şu bilgileri verdi: “Cerrahi alanında tıbbi teknolojinin sunmuş olduğu en gelişmiş tekniklerden bir tanesi olan Nöronavigasyon sistemi, operasyonlar sırasında kitlelerin sınırlarının net bir şekilde belirlenmesine yardımcı olan ve bu sayede ameliyat başarısını önemli ölçüde artıran bir uygulamadır. Nöronavigasyon, tek başına bir ameliyat türü olmayıp beyin ameliyatlarında güvenlik ve konfor sağlayan, başarıyı artıran cerrahiye ek bir sistemdir. Bu sistem, tıpkı cep telefonlarında ve otomobillerde kullanılan navigasyon uygulamalarının yaptığı gibi hedefin yerinin belirlenmesini ve bu hedefe en az hasarla ve en kısa yoldan ulaşılabilmesini sağlar. Sadece yüksek teknoloji gerektiren tıbbi uygulamalar yapan sağlık kuruluşlarında mevcut olan sistem, bu teknik hakkında eğitim almış cerrahi dal uzmanları tarafından uygulanır. Milimetrik yanlışlıkların büyük olumsuzluklar doğurabildiği, hayati önem arz eden beyin ameliyatlarında Nöronavigasyon Tekniğinin kullanılması, tıbbi açıdan oldukça büyük kolaylık ve başarı sağlamaktadır. Beyin ameliyatları, oldukça risklidir ve tümörün yerinin tam olarak saptanması çok önemlidir. Bu ameliyatlarda nöronavigasyon kullanımı hem beyin tümörü çıkarılırken sağlam dokuların zarar görmesinin önlenmesine hem de ameliyatın daha küçük bir cilt kesisinden yapılabilmesine ve tümöre daha hızlı bir şekilde ulaşılabilmesine imkan tanır. Nöronavigasyon sistemlerinin cerrahi operasyonlarda kullanılması, ameliyatlar esnasındaki hata paylarının en aza indirgenmesini sağlar.”
Kozan, “Yozgat Şehir Hastanesi olarak hastamıza acil şifalar diler, “Nöronavigasyon Yöntemi” ile Beyin Tümörü Ameliyatı Gerçekleştiren Op. Dr. Celil Gökçek ve ekibine teşekkür ederiz.”diye konuştu.