enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4801
EURO
36,2396
ALTIN
2.960,37
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Hafif Yağmurlu
10°C
Yozgat
10°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Hafif Kar Yağışlı
-2°C
Pazar Hafif Kar Yağışlı
-2°C
Pazartesi Çok Bulutlu
-3°C

Yozgat’ta anız sürümü başladı

Türkiye’de tahıl ambarı olarak bilinen illerin başında gelen Yozgat’ta çiftçiler, ekim ayında ekecekleri nadas alanlarının sürümüne başladı.

Yozgat’ta anız sürümü başladı
REKLAM ALANI
29.04.2021
1.582
A+
A-

Türkiye’de tahıl ambarı olarak bilinen illerin başında gelen Yozgat’ta çiftçiler, ekim ayında ekecekleri nadas alanlarının sürümüne başladı.
Yerköy’e Bağlı Orhan Köyü çiftçilerinden Necati Özer, baharın gelmesiyle birlikte nadas alanlarının yabani otlarla kaplandığını belirterek, bu aylarda sürülmemesi halinde tarlanın gelecek yıl verimini de düşüreceğini söyledi.


Necati Özer, “Bölgemizde sulanabilir tarım arazisi fazla olmadığından dolayı her yıl arazimizin bir kısmını ekiyor bir kısmını da nadasa bırakıyoruz. Nadasa bıraktığımız tarlalarımızın baharın gelmesiyle birlikte sürümüne başladık. Şuan nadas alanlarının üzeri geçen yıldan kalan ve farklı bitki türleri ile kaplı olduğu için sürülmesi gerekiyor. Sürmediğimiz ya da geciktirdiğimiz takdirde bu otlar tarladan beslenir ve ekim sonrası hasat yılında verimini düşürür. Mayıs aylarında yağan yağmurlarla tekrar yaban otlar çıksa da tarlaya o kadar zarar vermez. Şuan pullukla sürüyoruz. Tekrar otlanması halinde kazayağı ile tekrar sürerek ekime hazırlamış oluruz.”diye konuştu.


Aydın Yaşar’da benzer ifadeler kullanarak bölgede ekim yapılan arazi kadar nadas alanlarının bulunduğunu belirtti. Yaşar, “Her yıl tarlalarımızın bir kısmını ekiyor diğer bir kısmını nadasa bırakıyoruz. Nadasa bırakmadığımız takdirde üst üste ekim yaptığımız zaman yarı yarıya verim kaybına uğruyoruz. 400 dekar arazinin 200 dekarını bu yıl 200 dekarını ise önümüzdeki yıl ekiyoruz. Mazot litre fiyatlarının yüksek olması biz çiftçileri zor durumda bırakıyor. Tarım bakanlığımız mazot konusunda biz çiftçilere gerekli indirimi sağlamasını istiyoruz.”diye konuştu.
Yerköy Ziraat Odası Başkanı Cahit Metin’de bölgelerinde her yıl olduğu gibi bu yılda nadas alanlarının sürümüne başlanıldığını belirterek, yaklaşık 200 bin dekar alanda anız sürümünün yapılacağını söyledi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.