enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4801
EURO
36,2396
ALTIN
2.960,37
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Hafif Yağmurlu
10°C
Yozgat
10°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Kar Yağışlı
-2°C
Pazar Hafif Kar Yağışlı
-3°C
Pazartesi Kar Yağışlı
-3°C

“Yunusla Can Bulalım projesi” ile 600 fidan toprakla buluştu     

  Yozgat Bozok Üniversitesi ve Anadolu Bilgeleri Araştırma Derneği (ABAD) katkılarıyla hazırlanan “Yunusla Can Bulalım” projesi kapsamında 600 fidan, Erdoğan Akdağ Kampüsünde toprakla buluşturuldu.

“Yunusla Can Bulalım projesi” ile 600 fidan toprakla buluştu     
REKLAM ALANI
03.12.2019
2.116
A+
A-

Yozgat Bozok Üniversitesi ve Anadolu Bilgeleri Araştırma Derneği (ABAD) katkılarıyla hazırlanan “Yunusla Can Bulalım” projesi kapsamında 600 fidan, Erdoğan Akdağ Kampüsünde toprakla buluşturuldu.

Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği “Yunusla Can Bulalım” projesi kapsamında  600 fidan, isimlik plakaları üzerlerine takılarak dikimi yapıldı.

Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Bölümü Öğretim Üyesi ve Anadolu Bilgeleri Araştırma Derneği (ABAD) Üyesi Dr. Özlem Şahin, fidan dikim etkinliği sonrası yaptığı açıklamada; Yunus Emre’yi anlamak ve adını yaşatmak adına öğrencilerle birlikte güzel bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Dr. Şahin, “Bilindiği üzere, Yunus Emre 13. ve 14. yüzyıllarda Orta Anadolu’da yaşamış Horasan erenlerindendir. Türk-İslam tasavvuf ekolünün kurucusu olarak görülen Ahmet Yesevi hazretlerinin tasavvuf düşüncesiyle yoğrulan Yunus Emre, bu yoldaki eğitimini Taptuk Emre ile tamamlamıştır. Yunus, Anadilimiz olan Türkçeyi bir mana dili haline getirerek, dedemizin nenemizin anlayacağı şekilde yeniden yorumlamıştır. O, gittiği her yere Baba Taptuk manasını saçan, tüm varlığa iyiliği, hizmeti ve sevgiyi öğütleyen bir bilge olmuştur. Arı-duru Türkçesi ile Anadolu topraklarına mana tohumları ekmiş ve büyük bir medeniyetin manevi temellerini atmıştır. Bizler bugün de Yunus Emre’nin, gönülden dile getirdiği şiirleri okuyor, o şiirlerde Anadolu irfanının izlerini sürüyoruz.”dedi.

Öğrencilerin diktikleri her fidana kendi isimleriyle beraber Yunus Emre’nin tarihe mal olmuş bir sözünü de yazdıklarını vurgulayan Türk Dili Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Özlem Şahin, “Tüm bunlardan hareketle fidanlarımızı toprakla buluşturan öğrencilerimiz, Yunus’un bu toprakları sözleri ile yeşertmesine kinaye olarak, diktikleri her fidana kendi isimleriyle beraber Yunus Emre’nin tarihe mal olmuş bir sözünü de yazıyorlar. Yunus’un Türkçeye sahip çıkışındaki inceliği, bugün de bizim öğrencilerimiz, kendi topraklarına fidan dikerek yapıyor. Onun irfan kokan dizeleri asırları aşıp nasıl bugüne geldiyse, bugün dikilen bu fidanların dalları da yarınlara aynı mana ile uzanacaktır.”diye konuştu.

Anadolu Bilgeleri Araştırma Derneği (ABAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Figen Tan’da, “Yunusla Can Bulalım” projesi kapsamında fidan dikim etkinliğine katılmak üzere İzmir’den geldiğini belirtti.

Tan, “Yunusla Can Bulalım” projesini gerçekleştirmede ABAD’ta destek olan ve işbirliği içerisinde olan Yozgat Bozok Üniversite yöneticilerine ve gayretlerinden dolayı Özlem Şahin hanımefendiye çok teşekkür ederiz. Bundan sonra da işbirliğimizin artarak devam edeceğini ve yeni projelerde birlikte çalışacağımıza gönülden inanıyorum.”dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.