enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4347
EURO
36,2908
ALTIN
2.837,80
BIST
9.389,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Hafif Yağmurlu
9°C
Yozgat
9°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Çok Bulutlu
9°C
Pazar Hafif Yağmurlu
9°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Salı Az Bulutlu
11°C

Bakan Işıkhan’dan Kademeli Emeklilik açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir televizyon programında milyonlarca çalışanı ilgilendiren kademeli emeklilik konusunu değerlendirdi.

Bakan Işıkhan’dan Kademeli Emeklilik açıklaması
REKLAM ALANI
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir televizyon programında milyonlarca çalışanı ilgilendiren kademeli emeklilik konusunu değerlendirdi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak bilinen grupta yer alan birçok bireyin merakla beklediği bu düzenleme, Eylül 1999 sonrası sigorta girişleri olan çalışanların yaşadığı mağduriyetleri gidermeyi hedefliyor.

Bakan Işıkhan, EYT mücadelesinin sonuçlandığını ve 1999 öncesi sigortalıların gasp edilen haklarının iade edildiğini hatırlattı. Ancak, yeni yasanın ardından uzun emeklilik süreleri nedeniyle gün farkıyla emeklilik haklarından mahrum kalan birçok kişi, bu durumu gidermek için mücadele etmeye başladı. Bu bağlamda, Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) tarafından 27 Ekim 2024 tarihinde Kartal Meydanı’nda düzenlenen “1999 Sonrası Sigortalılar İçin Adalet Mitingi”, mağdurların sesini duyurmak adına önemli bir adım oldu.

Bakan Işıkhan, sunucunun kademeli emeklilik bekleyenlerle ilgili bir çalışma yapılıp yapılmadığını sorması üzerine “Asıl mesele istihdamı nasıl artırabiliriz” şeklinde bir yanıt verdi. Bu cevap, kademeli emeklilik bekleyenlerin umutlarını suya düşürmüş oldu.

Mağdurların talepleri arasında, 8 Eylül 1999 sonrası sigorta girişlilerin, prim günlerini doldurmasına rağmen emeklilik haklarından mahrum kalmamaları için kademeli emeklilik hakkının getirilmesi, 1999 öncesi ve sonrası sigorta girişlileri arasındaki uçurumun kapanması ve tüm çalışanlar için adil bir emeklilik düzeninin sağlanması yer alıyor. EMADDER’in sunduğu çözüm önerileri, 1999-2008 yılları arasında çalışanların kademeli bir geçişle haklarının teslim edilmesini öngörüyor. Kademeli emeklilik konusu, sadece EYT mağdurlarının değil, geniş bir iş gücü kesiminin de ilgisini çekiyor. Bakan Işıkhan’ın açıklamaları, bu konudaki belirsizliği sürdürürken, emeklilik sisteminde adaletin sağlanması için atılacak adımların takip edileceği vurgusu yapılıyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.