enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5174
EURO
36,1929
ALTIN
2.980,09
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Az Bulutlu
12°C
Yozgat
12°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
10°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
-2°C
Pazar Parçalı Bulutlu
-2°C

Başkan Açıkgöz: Ekim ayı girdi çiftçimiz hala gübresini temin edemedi

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, ekim ayının başladığını belirterek, bölge çiftçisinin hala gübresini temin edemediğini söyledi.

Başkan Açıkgöz: Ekim ayı girdi çiftçimiz hala gübresini temin edemedi
REKLAM ALANI
04.10.2022
1.711
A+
A-

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, ekim ayının başladığını belirterek, bölge çiftçisinin hala gübresini temin edemediğini söyledi.

Başkan İsmail Açıkgöz, yaptığı açıklamada; çiftçinin; tohum, gübre ve mazot gibi girdi maliyetleri nedeniyle sıkıntı içerisinde olduğunu ifade etti.

Başkan Açıkgöz, “Ekim ayı içerisindeyiz. bazı çiftçilerimiz tarlasını ekime hazırlarken bazı çiftçilerimiz hala gübre, tohum ve mazot gibi ihtiyaçlarını hala temin edemedi. Çiftçimiz ve üreticilerimiz bu yıl hububat ürünlerini sattığında değerinde sattığını düşünebilir. Fakat girdi maliyetlerini ve yeni ekim sezonunu da hesaba kattığında elde ettiği bütün kazancını tekrar tarlaya harcadığını görecektir. Yani çiftçimizin elinde yine bir şey kalmayacak. Bugün bir dap gübresinin tonu 18-19 Bin TL arasında değişiyor. Mazotun litresi 24 lira, tohumun kilosu 12,5 lira’dan başlıyor bütün bunları hesap ettiğimizde yine çiftçimizin eline bir şey kalmıyor. Çiftçimiz ancak maliyetleri karşılamak zorunda kalıyor. Ekim için yapılan masraf baharla birlikte gübre atımıyla ikiye katlıyor. Bu yüzden çiftçimiz kazanamadığı için tarlasından soğuyor ve üretimden vazgeçiyor.”dedi.

HAYVANCILIKTA SIKINTILI Tarımdaki girdi maliyetlerindeki artışın hayvancılıkta da yaşandığını söyleyen Başkan Açıkgöz, “Maalesef tarımdaki girdi maliyetleri nasıl arttıysa aynı artış hayvancılıkta da yaşanıyor. Bugün bir torba hayvan yemi geçen yıla oranla 3’e katladı. Saman, yem ve bakım masrafını da hesaba katınca benzer durumun hayvancılıkta da yaşandığını ortaya çıkarıyor. Bizler üreticiyiz. Üretim ne kadar artarsa ülkemiz ekonomisi o kadar iyi olur. Fakat üretim düşer, tarım ve hayvancılık durma noktasına gelirse ekonomimiz de o denli zarar görür. Bu bakımdan geç kalınmadan devlet büyüklerimizin üreticilerimizin ve çiftçimizin yanında ve destek olmasını istiyoruz.”diye konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.