enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5065
EURO
36,5786
ALTIN
2.913,63
BIST
9.232,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Az Bulutlu
11°C
Yozgat
11°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Karla Karışık Yağmurlu
0°C

Bulut: Hükumet, talepleri karşılıksız bırakmadı

Yozgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (YSMMMO) Başkanı Ahmet Bulut, uzun süredir iş dünyası, vergi mükellefleri ve STK’ların, yoğun bir şekilde kesinleşmiş borçların yeniden yapılandırılması çağrısına hükumetin talepleri karşılıksız bırakmadığını söyledi.

Bulut: Hükumet, talepleri karşılıksız bırakmadı
REKLAM ALANI
29.06.2021
1.947
A+
A-

Yozgat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (YSMMMO) Başkanı Ahmet Bulut, uzun süredir iş dünyası, vergi mükellefleri ve STK’ların, yoğun bir şekilde kesinleşmiş borçların yeniden yapılandırılması çağrısına hükumetin talepleri karşılıksız bırakmadığını söyledi.

SMMMO Başkanı Ahmet Bulut, yaptığı açıklamada; 7326 sayılı yeni yasayı mükellefleri vergi incelemelerinde koruyacak eskiye  dönmeden Temiz bir sayfa  açmak  gibi bir kanun olarak değerlendirdi.

Bulut, “Uzun süredir iş dünyası, vergi mükellefleri ve STK’lar, yoğun bir şekilde kesinleşmiş borçların yeniden yapılandırılması, matrah ve vergi artırımı, kasa-ortaklar cari hesap düzeltmeleri, işletme kayıtlarının düzeltilmesi, stok düzeltme beyanı, işletme aktifindeki taşınmazların kayıtlı değerlerinin yükseltilmesi gibi bir çok düzenlemenin yapılmasını talep ediyordu. Hükümet, sahadan gelen bu talepleri karşılıksız bırakmadı, talep edilen söz konusu düzenlemeleri iş dünyası ve STK’ların görüşlerini de alarak yasalaştırdı” dedi.

İçinde kesinleşmiş alacakların yeniden yapılandırılması, ihtilaflı alacakların tasfiyesi, matrah ve vergi artırımı, işletme kayıtlarının düzeltilmesi, şirket aktifindeki taşınmazların kayıtlı değerlerinin yükseltilmesi gibi düzenlemelerin yer aldığını vurgulayan Bulut, “Bundan önce çıkan 7256 sayılı  kanunda da  Sadece  borçların yapılandırması vardı.Bir çok mükellefimiz  vergi ve sgk borçlarını yapılandırdı ancak pandemi nedeniye  kapalı olan bir çok işyeri yapılandırılan taksitleri yatıramadı.Aynı kanunun  genişletilmiş olarak mükellefe  yine kolaylık  getirecek 7326 sayılı kanun  da  mükelleflerin kamuya olan borç yükünün azaltılarak borçlara taksitle ödeme imkanı getirilmesi, ihtilafların sulh yoluyla sonlandırılması,vergi incelemesinde olan konuların dava yoluna gidilmeksizin çözümlenmesi,vergilemede öngörülebilirliğin artırılarak geçmiş vergilendirme dönemleri ile ilgili olası risklerin ortadan kaldırılması,işletme kayıtlarının fiili durumlarına uygun hale getirilerek kayıtlı ekonomiye geçişin teşvik edilmesi,Gibi  bir çok vergi konusunda mükelleflerimize adeta Temize çıkma fırsatı doğmuştur. Matrah ve vergi artırımı aynı şey değil. Matrah artırımı, yıllık gelir ve kurumlar vergisi beyanları; vergi artırımı ise KDV ve stopaj gelir/kurumlar vergisi beyanları (muhtasar) için geçerli” diye konuştu.

 

“31 AĞUSTOS’A KADAR BAŞVURU YAPILABİLECEK”

Matrah ve vergi artırımında bulunmak isteyenlerin 31 Ağustos 2021 tarihine kadar başvuruda bulunmaları, tahakkuk eden vergileri de peşin veya ilk taksiti Eylül 2021 ayı sonuna kadar olmak üzere ikişer aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte ödemeleri gerektiğini  kaydeden Bulut, “Ayrıca, ilk iki taksitin süresinde ödenmesi de zorunlu bulunuyor. Sadece artırımda yapmak yeterli değil, tahakkuk eden vergilerin ödenmesi de şart. Matrah ve vergi artırımının geçerli olabilmesi için, tahakkuk eden verginin peşin veya ilk taksiti Eylül 2021 ayı sonuna kadar olmak üzere ikişer aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte ödenmesi gerekiyor. Ayrıca, artırımın geçerli olabilmesi için, ilk iki taksitin süresinde ödenmesi de şart.Mükellefler eğer  yeni düzenleme ile matrah artırımı yapıp borçları  yapılandırıp  ödeme yapmayacaklarsa hiç başvuruda bulunmasınlar.Mükelleflerimiz  böyle  çıkan kanunlarda hemen Biz mali müşavirleri arayıp aman af çıkmış borçları yapılandır diyor.  Ama  ödemeye  gelince maalesef  yapılmıyor.”ifadelerini kullandı.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.