enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5174
EURO
36,1929
ALTIN
2.980,09
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Hafif Yağmurlu
10°C
Yozgat
10°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Kar Yağışlı
-2°C
Pazar Hafif Kar Yağışlı
-3°C
Pazartesi Kar Yağışlı
-3°C

Coşkun: Sigarayı bırakmak için 9 Şubat dönüm noktası olsun

Yeşilay Yozgat Şube Başkanı Halil İbrahim Coşkun, sigara bağımlıları için 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nün bir dönüm noktası olabileceğini söyledi.

Coşkun: Sigarayı bırakmak için 9 Şubat dönüm noktası olsun
REKLAM ALANI
08.02.2018
1.365
A+
A-

 

Yeşilay Yozgat Şube Başkanı Halil İbrahim Coşkun, sigara bağımlıları için 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nün bir dönüm noktası olabileceğini söyledi.

Yeşilay Şube Başkanı Halil İbrahim Coşkun, “9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü”nü dolayısıyla yaptığı açıklamada sigaranın insan sağlığına verdiği zararlara değindi.

Dünya genelinde 1,2 milyar insanın sigara kullandığını vurgulayan Coşkun, Tütünden hastalıklar sebebiyle her yıl 6 milyon insanın yaşamını yitirdiğini belirtti.  Sigaranın hem kişiye hem çevresine verdiği zararlara dikkat çeken Yeşilay Yozgat Şube Başkanı Halil İbrahim Coşkun; sigara bağımlıları için 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nünbir dönüm noktası olabileceğini ifade etti.

Coşkun, “Dünya Sağlık Örgütü, dünyada en büyük sağlık sorunun sigara olduğunu açıkladı. İstatistiklere göre sigara içmek dünya çapında bir problem ve tahminen her 3 yetişkinden biri sigara kullanıyor. Sigara, fiziksel, sosyal ve ekonomik bakımdan yıkıcı sonuçlara yol açan ciddi bir bağımlılıktır. Ülkemizde her yıl 100 binden fazla insanımızı sigardan dolayı kaybediyoruz. Bunun yanında pasif etkilenimden doğan hastalıklar ve zararlar da ayrı bir acı tablo. Önemli bir halk sağlığı sorunu olan sigara kullanımı aynı zamanda birey ve ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyen bir bağımlılık.” dedi.

SİGARADAN KURTULMAK MÜMKÜN

Sigaradan kurtulmanın mümkün olduğunu vurgulayan Coşkun; “Sigara size ve sevdiklerinize zarar veriyor. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü bu anlamda bırakmak isteyenle riçin bir fırsat.Bu konuda tüm vatandaşlarımızdan hassasiyet rica ediyoruz. Kullananların bırakmasını, kullanmayanların da daha bilinçli olarak kendileri ve sevdikleri için model olmasını, çevreye karşı da uyarıcı olmasını istiyoruz” diye konuştu.

YEŞİL DEDEKTÖR TÜM TÜRKİYE’ DE AKTİF

Sigara ihlallerini kolay bir şekilde bildirmek amacıyla Yeşilay ve Sağlık Bakanlığının hayata geçirdiği Yeşil Dedektör,  mobil uygulamasının 130 bin kullanıcıya ulaştığını ifade eden Coşkun, “ Yeşil Dedektör, kapalı mekânlarda tütün mamülleri kullanımını ihlal eden işletme ve müşterilerin ihlallerini azaltmayı amaçlıyor. Uygulama, 2008 yılında yürürlüğe giren kapalı mekânlarda tütün mamulleri kullanım yasağına uyulmasını sağlamak, ihlallere karşı toplumda farkındalık oluşturarak tütün mamulleri kullanmayan vatandaşlarımızın haklarını korumak ve yasal hakları konusunda bilinçlendirmek amacıyla geliştirildi. Uygulama ile kullanıcı ihlal bildirimini, tek tıkla konum belirleyerek ve mekân adı seçerek bildirebiliyor. İhlal bildirimi sonrasında bildirim, Sağlık Bakanlığı’nın Yeşil Dedektör için ayırmış olduğu sisteme düşüyor ve oradan de saha ekiplerine ulaşıyor. Saha denetim ekipleri ihlal bildiriminin yapıldığı mekâna ulaşarak ihlal olup olmadığını denetleyip ve gerekli işlemi yapıyor. Bu kapsamda tütün mamulleri kullanmayan müşterilerin hakkının korunması, yasağa uyumun sağlanması yoluyla ihlallerin asgariye indirilmesi sağlanıyor. Alanında tek uygulama olan bu çalışmayla tütün ürünleri kullanmayanların hakkının korunması, yasağa uyumun sağlanması, ihlallerin asgariye indirilmesi hedefleniyor. Uygulama Appstore ve Google Play platformlarından ücretsiz olarak indirilebiliyor.

SİGARAYI BIRAK, HAYATI BIRAKMA

Yeşilay Sağlık Bakanlığıyla birlikte sigarayı bırakmaya yönelik olarak “Sigarayı Bırak, Hayatı Bırakma” kampanyasını hayata geçirdi. Bilimsel alt yapılı, uzman kadrolarla hazırlanan bu kampanyada bilhassa dijital medya kanalları ve kamu spotları kullanılarak sigara bağımlılığına yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. Sigarayı bırakmak isteyenlere özel programların hazırlandığı bırakabilirsin.org sitesi yanı sıra kamu spotları da sigara bağımlısı ve sigarasız yaşam üzerinden mesajlarını veriyor.”şeklinde konuştu.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.