Yozgat Makine Mühendisleri Odası (MMO) İl Temsilcisi Tahir Demirel, Çanakkale Zaferinin Türk Milletinin yeniden hakim güçlere imkansızlıklar içinde iman ile bir milletin küllerinden tekrar doğduğunun destanı olduğunu söyledi.
Yozgat Makine Mühendisleri Odası (MMO) İl Temsilcisi Tahir Demirel, Çanakkale Zaferinin Türk Milletinin yeniden hakim güçlere imkansızlıklar içinde iman ile bir milletin küllerinden tekrar doğduğunun destanı olduğunu söyledi.
MMO İl Temsilcisi Tahir Demirel, 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma ve Deniz Zaferi’nin 103.ncü yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada Çanakkale Zaferinin yokluklar ve zorluklar altında kazanılan büyük bir destan olduğunu vurguladı.
Demirel, açıklamasında şunları söyledi: “Çanakkale Destanı; görüntüde 1915-1916 yılları arasında, Çanakkale Boğazını geçerek İstanbul’u ele geçirmek isteyen İtilaf Devletleri ile Osmanlı ordusu arasında yapılmış bir bağımsızlık savaşıdır. Oysa ki Çanakkale Destanı Türk Milletinin yeniden hakim güçlere imkansızlıklar içinde iman ile bir milletin küllerinden tekrar doğduğunun destanıdır. İtilaf Devletleri Boğazlardan geçerek Rusya’ya askeri destek sağlamak amacıyla bir plan yaparak, 1915 yılının ilk günlerinde Çanakkale’ye ulaşmışlar ama hiç beklemedikleri bir biçimde saldırıya uğramışlardır. “Hasta adam” uyanmış, üstlerine bomba yağdırmaktadır. O gözlerinde küçülttükleri Osmanlı bir anda devleşmiş, tek yürek olmuş, üstlerine yağmur olmuş yağmıştır. Donanmasının büyük bölümünü zayi eden İtilaf Devletleri bu sefer karadan saldırmayı denemiş, bir çok cephede daha karaya ayak bile basamadan ruhlarını teslim etmişlerdir. İki taraf için en büyük kayıp Mayıs 1915 ayında yapılan Anzak çıkarması sırasında olmuştur. Önde Efendimiz arkasında Çanakkale Destanını yazan adsız kahramanlarımız hem Gelibolu yarım adasında, hem de Çanakkale’de öyle etkin bir savunma yapmıştı ki, kendilerinden misli misli fazla orduları darmadağın etmişlerdi. Bu savaşın özetidir.”
.DÜN ÇANAKKALE NE İSE BUGÜN AFRİN ODUR
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’de verilen mücadeleyi Çanakkale Zaferi’ne benzeten Demirel, “Bizler, Zaferlerimizin gerçekleştiği yerleri sadece turistik geziler yaparak ya da salon toplantıları ile anarak değil, O zaferin ruhuna, Dinimize, Dilimize, Bayrağımıza ve Toprağımıza sımsıkı sarılarak sahip çıkarak her türlü oyunları bozmalıyız.
Çanakkale bir mirastır, namustur ve şereftir. Dün ‘Çanakkale’ ne ise bugünde ‘Afrin’ odur.
Peki bizler yani miras yediler yıllardır bu ruhu tükete tükete sonunda hidayete erdireceğiz. Gaflet, delalet ve hatta hiyanet içinde ki bizler o ruhu sattık ve bitirdik.
Onlar bir an olsun bile geri dönmeyi düşünmediler. Bizler Sıcak yataklarımızı havalandırmaktan bile aciz günlük işler ve kısır çekişmelerle işkembe hayatı yaşamaya devam ediyoruz. İnsan onuruna yakışanı yapmalıdır.”ifadelerini kullandı.