enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5836
EURO
36,4262
ALTIN
2.973,48
BIST
9.693,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Kar Yağışlı
-2°C
Yozgat
-2°C
Kar Yağışlı
Salı Çok Bulutlu
-2°C
Çarşamba Çok Bulutlu
-2°C
Perşembe Az Bulutlu
0°C
Cuma Az Bulutlu
1°C

Deneme amaçlı ekimi yapılan buğday ve arpanın hasadı yapıldı

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Sarınınören Köyünde deneme ekimi yapılan farklı buğday ve arpa çeşidinin hasadı düzenlen Tarla Gününde yapıldı.

Deneme amaçlı ekimi yapılan buğday ve arpanın hasadı yapıldı
REKLAM ALANI
A+
A-

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Sarınınören Köyünde deneme ekimi yapılan farklı buğday ve arpa çeşidinin hasadı düzenlen Tarla Gününde yapıldı.

Tarla Günü etkinliğine Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir, şube müdürleri, personeller ve çiftçiler katıldı.

İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, törende yaptığı konuşmada, 2017 yılı TÜİK verilerine göre tarla bitkileri ekiliş alanının 444 Bin 369 hektar olduğunu, bu alan içerisinde buğday alanının 36 Bin 292 hektar, arpa’nın ise 31 Bin 587 hektar olarak yer aldığını söyledi.

Özdemir, “İlimiz tarım ve hayvancılık açısından önemli bir yere sahiptir. Bu kapsamda Yozgat’ımız buğday ve arpa üretimi bakımından Türkiye’nin sayılı illeri arasında ilk sıralarda gelmektedir. İlimiz Türkiye’de buğday ekiliş alanına göre 5.  sırada yer almaktadır. Bu durumu dikkate alan müdürlüğümüz yaptığı buğday ve arpa demonstrasyon çalışmasında, bölgemize önerilebilecek çeşitleri kullanmıştır.  Çalışmada ilimizde yaygın olarak ekilişi yapılan bazı buğday ve arpa çeşitlerinin yanında yeni tescil edilen çeşitlere de yer verilmiştir. Çalışmada kullanılan çeşitlerin ortalama bir üreticinin yaptığı yetiştiricilik uygulamaları ile aynı parsel üzerinde eşit şartlar altında gösterecekleri gelişim ve verim performanslarını ölçmek ve üreticilerimize görsel olarak bir arada göstermek amaçlanmıştır. “dedi.

Bölgeye uygun buğday ve arpa çeşidini belirleyerek çiftçilerin hizmetine sunacaklarını vurgulayan Özdemir, “Bu amaçla aynı bölgede 2 ayrı parsel üzerinde birer dekar  alan üzerinde 25 kilogram tohum kullanılarak ekimi yapılan 12 çeşit ekmeklik (Ekiz, Pehlivan, Sönmez 2001, Maden, TT 601, Flamura 85, Kaan, Rumeli, Kenanbey, Kate A-1, Enola, Merilin),  4 çeşit makarnalık (Bisante, Ganos, Kızıltan 91, Çeşit 1252) buğday ve 3 çeşit arpa (Larende, Burakbey, Aydanhanım) ürünleri, çiftçilerimiz, çiftçilerimizin temsilcisi olan oda ve kuruluşlar, İl ve İlçe Müdürlüklerimiz personellerinin katılımı ile  hasat  gerçekleştirilmiştir. Çeşitlerin özellikleri ve verimleri ile ilgili veriler hasat sonrası yapacağımız çalışma ve değerlendirmelerden sonra sonucu üreticilerimizle paylaşacağız. Amacımız bölgemize uygun kaliteli ve bol verim saylayan buğday ve arpa çeşidinin tespitini yaparak çiftçimizin üreticimizin hizmetine sunmaktır.”diye konuştu.

 

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.