Yozgat Belediyesi tarafından unutulmaya yüz tutmuş el sanatları eserler belediye bünyesinde kurulan atölyede yapılarak hediyelik eşya olarak değerlendiriliyor. Eserler, Sarıhacılı Mahallesinde 2015 yılında hizmete açılan Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya ve Kahvaltı salonunda sergilenerek satışa sunuluyor.
Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, ilde unutulmaya yüz tutmuş eserlerin tekrar canlandırılarak gelecek nesillere aktarılmasına adına böyle bir çalışma yaparak hayata geçirdiklerini söyledi.
Karslıoğlu, “Vatandaşlarımızın il dışındaki yakınlarına ve tanıdıklarına götürecekleri Yozgat’ımıza özgü hediyelik eşya ürünleri noktasında ciddi bir eksikliği vardı. Bizde bu kapsamda belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz atölyede şehrimize özgü hediyelik eşya üretimi yapıyoruz. Burada Yozgat’a özgü kilimler dokunuyor. Bunun yanında yine motifli kilimlerle süslü mini çeyiz sandığı üretimi yapılıyor. Belediye Başkanımız Kazım Arslan’ın öncülüğünde hayata geçirdiğimiz bu atölyemizde üretilen eserleri ilimize ve belediyemizi ziyarete gelen devlet büyüklerine ve misafirlerimize hediye ediyoruz.” dedi.
Hediyelik eşyaların Sarıhacılı Mahallesinde açılan hediyelik eşya ve kahvaltı salonunda sergilenmesinin vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü vurgulayan Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, “Yozgat- Ankara karayolu Sarıcıhalı Mahallesinde yol kenarında açılan merkezde satışa sunulan bu eserlerimizi Yozgatlı hemşerilerimizin yanı sıra; doğu illerimizden özel araçları ile batı illerine seyahat eden vatandaşlarda büyük ilgi gösteriyor. Kurduğumuz atölyemizde belediye bünyesinde çalışan personelimiz bu eserleri üretiyor. Vatandaşlarımızdan da istekleri ve yetenekleri doğrultusunda hediyelik eşya olarak belediye dışında üretim yapmasını istiyoruz. Pek çok ilde kendi yöresine ait hediyelik eserler bulmak mümkün. Buda o bölge insanı açısından bir sektör oluşturmuş durumdadır. Vatandaşımızdan çeyiz sandığı, bakır işlemeler, Yozgat motifleriyle dokunmuş kilimlerin satışa sunulmasını istiyoruz. Bu konuda, özellikle Tarihi Hayri İnal Konağı, Müze Çevresinde yeni restore edilen konaklarımızın çevresinde kültür sokağı oluşturup buralarda bu tür hediyelik eşyaların satılmasını istiyoruz. Bunu belediye değil özellikle vatandaşlarımızın yapmasını, ekonomik kazanç elde etmelerini istiyoruz.”diye konuştu.