enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5300
EURO
36,1696
ALTIN
2.967,02
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Hafif Yağmurlu
10°C
Yozgat
10°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Hafif Kar Yağışlı
-2°C
Pazar Hafif Kar Yağışlı
-2°C
Pazartesi Çok Bulutlu
-3°C

Taşarsu: “Daha güzel bir dünya mümkün”

Ak Parti Yozgat Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Çevre Mühendisi Nurdan Taşarsu, çevre ve iklim değişikliğinin önemine değinerek, daha güzel ve daha yaşanılır bir dünya kurmanın mümkün olduğunu söyledi.

Taşarsu: “Daha güzel bir dünya mümkün”
REKLAM ALANI
17.10.2022
1.604
A+
A-

Ak Parti Yozgat Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Çevre Mühendisi Nurdan Taşarsu, çevre ve iklim değişikliğinin önemine değinerek, daha güzel ve daha yaşanılır bir dünya kurmanın mümkün olduğunu söyledi.

            Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un teşrifleri ile gerçekleşen Kocaeli Sıfır Atık Festivali’ne Ak Parti Yozgat Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Çevre Mühendisi Nurdan Taşarsu’da  katıldı.

Ak Parti Yozgat Çevre Şehir Kültür Başkanı Çevre Mühendisi Nurdan Taşarsu, yaptığı açıklamada; iklim değişikliğinin, doğal kaynakların hızla tükenmesi ve çevre sorunlarının, bilinçsiz tüketiminin çağın en büyük global sorunlarından birisi olduğunu söyledi.

Taşarsu, “Yarınlarımıza da yaşanabilir bir çevre bırakmak için israftan kaçınmak, kaynakları verimli kullanmak, mümkün olan en az derecede atık üretip üretilen atığı geri kazanmak, geri dönüşümünün sağlanarak ekonomiye kazandırılması hem çevre hem de ekonomik sorunları büyük ölçüde azaltacaktır. Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde ülkemizde uygulanmaya başlayan sıfır atık projesi ile büyük bir adım attık. Bu proje, tekstil, plastik, bankacılık, iletişim gibi daha birçok tüketim sektörüne ilham oldu. Tüm toplumun uygulaması ile yeterli verim alınabilecek bu proje için bireysel farkındalığın artırılması ve uygulanabilirliğinin sağlanması adına yapılan STK etkinlikleri, Üniversite ve Çevre Sorunları Araştırma merkezlerinin programları, Sıfır Atık Çalıştayları, kongreler, zirveler, sempozyumlar, sergi ve atölyeleri tek bir başlık altında toplayarak “Daha Azıyla Daha Çok Dünya” diyen Kocaeli Belediyesi Sıfır Atık Festivali geri dönüşüm atölyeleri, ünlü konuşmacılar, büyük çevre firmaları, sanatçılar, bakanlık temsilcileri ve akademisyenlerin gerçekleştirdiği toplantılar ile 7 den 70 e herkesin ve her kesimin ilgi odağı oldu. Farkındalık ve bilinçlendirme konusuna yeni bir ivme kazandıracak olan sıfır atık festivali ülkemizin her noktasında düzenlenmesi gereken örnek bir proje idi. Başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın olmak üzere festivalde emeği geçen herkese teşekkürler.”diye konuştu.

BAŞKA BİR DÜNYA MÜMKÜN

            Daha güzel ve daha yaşanılır bir başka dünyanın mümkün olduğunu vurgulayan Taşarsu, “Çevre camiasının öncü isimlerinden Murat Ilgar ve Sare Ertaş Kural’ın iş birliği ile sanata dönüştürülen Exitcom’un elektronik atıkları, program paydaşlarından İzaydaş’ın Genel Müdürü Muhammet Saraç ’ın yetişkinlerde ve çocuklarda çevre bilincini artırmaya yönelik etkinlikleri, 53 ülkeden 290 sanatçı üyeye sahip deniz çöpünü sanata dönüştüren uluslararası “Splash Trash Art Expo” grubunun tek Türk sanatçısı Şinasi Yelkenci’nin deniz ve sahillerden topladığı atıkları sanata dönüştürerek çevre ve deniz kirliliğine dikkat çekerek farkındalık sağlamaya çalıştığı “Palıkhane” sergisi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları KO-MEK in evlerde artık kullanılmayan atık kumaşlardan yeni giysiler, çanta ve aksesuarlar, kullanılmayan tava ve mutfak gereçlerinden dekoratif ürünler tasarladığı atölyeler, kullanılmayan kağıtların fotoğraf çerçeveleri ve tablolara dönüştüğü kendin yap atölyesi , çeşitli boyutlarda metal, plastik ve ahşap boru varil atıklarından oluşan Buluntu Sesler Östaki atık orkestrası,  ünlü isimlerden Derya Baykal’ın atma değerlendir atölyesi, Master Şef Jürisi Mehmet Yalçınkaya ile mutfakta sıfır atık konulu panel ve atölyesi, ünlü karikatürist Varol Yaşaroğlu gibi daha bir çok ünlü isimlerin konuşma ve atölye uygulamaları, alanında uzman isimler ve akademisyenler, uluslararası çevre aktivistleri, genç ve başarılı hemşerimiz Çağatay Mutlu ve çalışma arkadaşı Murat Akay ’ın da Orman Lezzetleri ekibi olarak  aralarında bulunduğu ünlü isimler ve oyuncu çevre aktivistleri ile Ormanya’da çekimi yapılan Sıfır Atık Kampı Belgeseli gibi birçok kategoride “Sıfır atık nedir? Nasıl uygulanır?” sorusu atıkları en aza indirerek başka bir dünya mümkün inancıyla festival ziyaretçilerine farkındalık kazandırmak için her yönü ile cevaplamaya çalışıldı.”şeklinde konuştu.

ÇEVRE HASSASİYETİMİZİ HER PLATFORMDA DİLE GETİRİYORUZ

            Ak Parti Yozgat İl Teşkilatı ve Ak Parti  Yozgat Çevre Şehir Kültür Başkanlığı olarak çevre hassasiyetini her platformda dile getirdiklerini vurgulayan Taşarsu, “Bu kapsamda partimizin çevre politikaları doğrultusunda hemen her platform da yer alıp her zaman halkımız ve gelecek nesillerimiz için daha yaşanabilir bir dünyayı nasıl mümkün kılabiliriz diye araştırmalarımız, çalışmalarımız, projelerimiz ve birçok farkındalık faaliyetlerini  belediyelerimiz, üniversitemiz, resmi kurumlarımız, çeşitli STK’lar ,öğretmen ve öğrencilerimizin de katılımlarıyla  gerçekleştiriyoruz gerçekleştirmeye de devam edeceğiz.” ifadelerini kulandı. Taşarsu, sözlerini şöyle tamamladı: “İklim değişikliği, doğal kaynakların hızla tükenmesi, çevre sorunları, bilinçsiz tüketim çağımızın en büyük global sorunlarından. Yarınlarımıza da yaşanabilir bir çevre bırakmak için israftan kaçınmak, kaynakları verimli kullanmak, mümkün olan en az derecede atık üretip üretilen atığı geri kazanmak, geri dönüşümünün sağlanarak ekonomiye kazandırılması hem çevre hem de ekonomik sorunları büyük ölçüde azaltacaktır.

Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde ülkemizde uygulanmaya başlayan sıfır atık projesi ile büyük bir adım attık. Bu proje, tekstil, plastik, bankacılık, iletişim gibi daha birçok tüketim sektörüne ilham oldu. Tüm toplumun uygulaması ile yeterli verim alınabilecek bu proje için bireysel farkındalığın artırılması ve uygulanabilirliğinin sağlanması adına yapılan STK etkinlikleri, Üniversite ve Çevre Sorunları Araştırma merkezlerinin programları, Sıfır Atık Çalıştayları, kongreler, zirveler, sempozyumlar, sergi ve atölyeleri tek bir başlık altında toplayarak “Daha Azıyla Daha Çok Dünya” diyen Kocaeli Belediyesi Sıfır Atık Festivali geri dönüşüm atölyeleri, ünlü konuşmacılar, büyük çevre firmaları, sanatçılar, bakanlık temsilcileri ve akademisyenlerin gerçekleştirdiği toplantılar ile 7 den 70 e herkesin ve her kesimin ilgi odağı oldu. Farkındalık ve bilinçlendirme konusuna yeni bir ivme kazandıracak olan sıfır atık festivali ülkemizin her noktasında düzenlenmesi gereken örnek bir proje idi. Başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın olmak üzere festivalde emeği geçen herkese teşekkürler.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.