enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5592
EURO
36,2228
ALTIN
2.997,32
BIST
9.421,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Az Bulutlu
12°C
Yozgat
12°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
10°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
-2°C
Pazar Parçalı Bulutlu
-2°C

Vali Çakır, Sorgun’da 67 Bin Tonluk hububat alım Silosunda incelemelerde bulundu

Yozgat Valisi Kadir Çakır,  Sorgun İlçesinde faaliyetini sürdüren Ulusoy Un iştiraki ile kurulan 67 Bin Ton kapasiteli lisanslı hububat alım silosunda incelemelerde bulundu.

Vali Çakır, Sorgun’da 67 Bin Tonluk hububat alım Silosunda incelemelerde bulundu
REKLAM ALANI
15.07.2019
2.268
A+
A-

Yozgat Valisi Kadir Çakır,  Sorgun İlçesinde faaliyetini sürdüren Ulusoy Un iştiraki ile kurulan 67 Bin Ton kapasiteli lisanslı hububat alım silosunda incelemelerde bulundu.

Türkiye’nin önemli  tahıl ambarı olarak bilinen illeri arasında yer alan Yozgat’ta  bazı ilçelerde hasat dönemi tamamlanırken bazı ilçelerde ise hasada yeni başlanıyor.  Çiftçilerin ürünlerini satmak için tercih ettiği Silolar’da ise bugünlerde bir hayli yoğunluk yaşanıyor. Vali Kadir Çakır’da Sorgun’da 67 Bin Ton kapasiteye sahip ve en son teknolojiyle tasarlanmış Sorgun Ulidaş Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk tesislerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Çakır’a, Silonun fiziki ve genel durumu hakkında Ulusoy Un Genel Müdürü Kamil Adem, Ulidaş Genel Müdürü Adnan Numanoğlu ve Şube Müdürü Gürkan Yavuz tarafından bilgi verildi.

Ulidaş Genel Müdürü Adnan Numanoğlu, ziyaretlerinden dolayı Vali Çakır’a teşekkür ederek, Sorgun’da, Ülke ve Yozgat ekonomisine katkı sunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Numanoğlu, “Ülkemizde, un sektörü, un ihracatı ve  ürün ticaretinde önemli bir yere sahip olan Ulusoy Un Sanayi, Devletimizin politikalarını takip ederek hububat ürünlerinin barajı olarak bilinen  Lisanslı Depoculuk alanında da yatırımlarına devam ediyor.  Türkiye’nin önemli hububat üretim merkezlerinden biri olan Yozgat’ımızın, sahip olduğu bu avantajını kullanarak 12 ay boyunca yurt genelindeki sanayi sektörünün hammadde tedarikini sağlamaktayız.”dedi.

SON İKİ YILDA LİSANSLI DEPOLAMADA ÖNEMLİ BİR HAMLE YAPILMIŞTIR

Son iki yılda yapılan lisanslı depolar sayesinde hububat ürünlerinin muhafazası açısından önemli bir hamle yapıldığını kaydeden Numanoğlu, “Ekonomisi büyük ölçüde tarıma dayalı Yozgat ilimiz, son iki yıllık süreçte özel sektör tarafından kurulan lisanslı depolar sayesinde bu ürünlerin muhafazası açısından da önemli bir hamle yapmıştır. Dolayısıyla hububat ürünlerinin kalitelerinin korunarak, güvenle muhafaza edileceği lisanlı depoculuk sisteminin avantajlarını da yakalayarak bunu zamanında fırsatlara çevirmeyi bilmiştir. Dünyada Lisanslı Depoculuk Sisteminin gelişimi eski tarihlere dayanmaktadır. Ülkemizde ise 2005 yılında çıkarılan bir yasa ile uygulanmasına başlanılmıştır. Ülkemizdeki ilk lisanslı depo Devlet imkânları da kullanılarak TMO-TOBB ortaklığında 2011 yılında kurulabilmiştir. Ülkemiz genelinde de yaygınlaşan Lisanslı Depoculukta kapasite, özellikle  son iki yılda gösterdiği gelişmeyle bu gün 4 milyon tona ulaşmıştır.”diye konuştu.

“Burada önemli olan husus, Ülkemiz ürün ticareti ve Milli gelire önemli katkısı olacak Lisanslı Depoculuk Sisteminin gecikmiş de olsa yıllar önce olması gereken gelişmeyi şimdi yakalamış olmasıdır.”diyen Numanoğlu, “Ülkemizde, Lisanslı depoların kuruluş, lisans verme ve denetleme görevlerini Ticaret Bakanlığı yürütmektedir. Dolayısıyla sistem tamamen devlet güvencesindedir. Lisanslı Depoculuk sayesinde, üreticilerin ve diğer kesimlerin (tüccar, sanayici, özel kişilikler) ürünlerini güvenle teslim edeceği, ürünlerinin yine Bakanlık tarafından yetkilendirilen bağımsız laboratuvarlar tarafından sınıflandırıldığı, kalite ve miktarının teminat altına alındığı, lisanslı depolara konulan ürünler karşılığı düzenlenen ELÜS(Elektronik Ürün Senedi)’ler sayesinde ürünlerin gereksiz fiziki hareketini önleyerek ürün ticaretinin geliştirildiği, dolayısıyla üretici gelirinin arıtılarak sürdürülebilir üretimin hedeflendiği, hammaddeyi kullanan sanayi sektörü  için istenilen kalite ve miktardaki ürüne yıl boyunca erişebilme imkanı  getiren,  Ülkemiz tarımı ve ekonomisine önemli katkı sağlayacak bir sistemin de önü açılmış bulunmaktadır.”şeklinde konuştu.

Vali Kadir Çakır’da Ülke tarımının daha da gelişmesi amacıyla hükümetin lisanslı depoculuk sistemine büyük önem verdiğini belirterek, batılı ülkelerde lisanslı depoculuk sistemini yıllardır uyguladığını ifade etti.

 

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.