enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4347
EURO
36,2908
ALTIN
2.837,80
BIST
9.389,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Yağmurlu
9°C
Yozgat
9°C
Yağmurlu
Cumartesi Çok Bulutlu
9°C
Pazar Hafif Yağmurlu
8°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
9°C
Salı Az Bulutlu
12°C

Yerel Basının sorunları çalıştay’da dile getirildi

Yozgat Bozok Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ve Haber Topluluğu tarafından “Yerel Basın Çalıştayı” düzenledi. Yerel basının sorunlarının ve çözüm önerilerinin tartışıldığı çalıştay sektör temsilcileri ve akademiyi bir araya getirdi.

Yerel Basının sorunları çalıştay’da dile getirildi
REKLAM ALANI

Yozgat Bozok Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ve Haber Topluluğu tarafından “Yerel Basın Çalıştayı” düzenledi. Yerel basının sorunlarının ve çözüm önerilerinin tartışıldığı çalıştay sektör temsilcileri ve akademiyi bir araya getirdi.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen çalıştaya İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfiye Acar Şentürk, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ramazan Yıldızgörür, ulusal ve yerel basın temsilcileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ramazan Yıldızgörür, çalıştayı düzenlemelerindeki amacın İletişim Fakültesi akademisyenleri, öğrencileri ve basın mensuplarından oluşan üç paydaş grubun sorunlarının dile getirilerek, çözülmesi olduğunu vurguladı.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfiye Acar Şentürk, İletişim Fakültesi ev sahipliğinde yerel basının sorunlarının masaya yatırıldığı verimli bir çalıştayı düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Açılış konuşmaları sonrasında Kayseri Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Sena Kösedağ “Yerel Basının Dünü Bugünü ve Geleceği”,  TRT Haber Yayın Editörü Burcu Oral “Bir Elin Nesi Var? Yerel Medya ile Sesi Var”, Üniversitemiz İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şafak Etike ve İletişim Fakültesi öğrencisi Kardelen Akyıl, “Yozgat’ta Yerel Medya İzleme” konularında istatistik bilgileriyle katılımcıları bilgilendirdi.

Çalıştay sonunda, Dekan Zülfiye Acar Şentürk, Yerel basın ve İletişim fakültesinin beraber yürüyecekleri yolda ilk adımlardan biri olduğunu vurguladı. Şentürk, yerel basın ve akademinin birbirlerini destekleyerek iyi işler yapılabileceğinin üzerinde durdu. Yerel basın mensuplarının katılımı motivasyon vermesin, vurgulayan Şentürk, “Konuşmacılarımızın söylediği gibi, yerel basın, kamuoyu oluşturma, demokrasiye katılım ve herkesin kendini özgürce ifade edebileceği bir platform. “ dedi.

Şentürk, “Akademisyenler olarak Türkiye’deki bir diğer özgürce bilim yapan platformun bir üyesi olarak, bir kurum olarak bu anlamda yerel basında neler yapabileceğimizi tartıştık, konuştuk. Bütün katılımcıların her düşüncesi, her cümlesi bizim için çok kıymetliydi.  Yerel basındaki kıymetli arkadaşlarımızın ve konuklarımız söyledikleri geleceğin gazetecilerine, geleceğin iletişimcilerine biz neler yapabiliriz diye düşündürttü ve motive etti. Bu anlamda da çok kıymetli bir çalıştay oldu. Bundan sonraki iş birliklerimiz hem katılımcılarla hem yerel basınla daha sistemli ve iki tarafın da iyiliğine, karşılıklı yarara ve ötesinde önce üniversiteye, sonra Yozgat’a sonra da bütün ülkeye katkı sağlayacak şekilde ilerlemesini ümit ediyoruz.” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından çalıştay hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.