enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5592
EURO
36,2228
ALTIN
2.997,32
BIST
9.421,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yozgat
Az Bulutlu
12°C
Yozgat
12°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
10°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
-2°C
Pazar Parçalı Bulutlu
-2°C

Yüzde 30 hibe desteği ile düve alım müracaatları 10 Ekim’de sona erecek

Ülke genelinde hayvancılığın geliştirilmesi kaliteli damızlık et ihtiyacının karşılanması için Yozgat’ın da içinde yeraldığı 30 ilde Mera Hayvancılığı Yetiştirici Bölgesi ilan edildi. Proje kapsamında üretcilere yüzde 30 hibe ile düve alım desteği müracaatları devam ediyor. Çiftçiler, 10 Ekim tarihine kadar müracaatlarını il ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine verebilecek.

Yüzde 30 hibe desteği ile düve alım müracaatları 10 Ekim’de sona erecek
REKLAM ALANI
28.09.2017
1.518
A+
A-

 

Ülke genelinde hayvancılığın geliştirilmesi kaliteli damızlık et ihtiyacının karşılanması için Yozgat’ın da içinde yeraldığı 30 ilde Mera Hayvancılığı Yetiştirici Bölgesi ilan edildi. Proje kapsamında üretcilere yüzde 30 hibe ile düve alım desteği müracaatları devam ediyor. Çiftçiler, 10 Ekim tarihine kadar müracaatlarını il ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine verebilecek.

Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, 2017 yılında Yozgat’ında  içerisinde yer aldığı 30 il Mera Hayvancılığı Yetiştirici Bölgesi  ilan edildiği, bu illerde etçi ırktan düve alımlarına yüzde 30 hibe destekleme ödemesi yapılmasının  karara bağlandığını belirtti.  Başvuruların 10 Ekim 2017 tarihinde sona ereceğinden dolayı  düve alım desteğinden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin İl-İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine  başvuru yapmaları gerektiği ifade edildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir, Yozgat’ın tarım ve hayvancılık açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, son yıllarda çiftçi ve üreticilerin hayvancılığa ayrı bir önem verdiğini söyledi. Özdemir,  “Ülkemizin kaliteli damızlık ve et ihtiyacının karşılanmasında bu proje çok faydalı olacak. Alımı yapılacak düvelerin yurtdışı menşeili, etçi ırklara sahip, en az 3-6 aylık gebe düve veya 8-13 aylık yaşta boş düveler olacak.  İlimizde de şartları uygun tüm yetiştiricileri bu desteklemeye müraacat etmesi hem ilimiz hem de ülkemiz hayvancılığı adına çok yerinde olacaktır. Müracatlar 10 Ekim 2017 tarihi itibari ile sona erecek. Başvuruda bulunacak üreticilerimizin biran önce müracaatlarını yapmalarını istiyoruz.”dedi.

Özdemir, başvuru şartlarını şöyle sıraladı:

“1) 2017 yılında düve alımı için  yüzde 30 hibe desteği başvuruları 11 Eylül-10 Ekim 2017 tarihleri arasında alınacaktır.

2) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 18 yaşını doldurmuş, Hayvan Kayıt Sisteminde(TÜRKVET) kayıtlı hayvancılık işletmesi bulunan yetiştiriciler başvurabileceklerdir.

3) Düve alımı için başvuru miktarı 20-200 baş arası olup  İşletme kapasitesi ile talep edilen hayvan sayısı uyumlu olacaktır.

4) İşletmeye ait tapu kaydı veya kira sözleşmesi başvuru sahibi adına olacaktır

5) İşletme 26.08.2017 tarihinden (Tebliğ yayım tarihi) önce Hayvan Kayıt Sisteminde (TÜRKVET) kayıtlı olmalıdır.

6) Başvuruda bulunan Yetiştirici/üreticiler yatırım kredi ve vergi teşviklerinden yararlanabilirler.

7) Aynı işletme için kapasitesi ne olursa olsun ikinci bir yetiştirici/üretici tarafından yapılan başvurular işleme alınmayacaktır.

8) Düve alımı %30 hibe desteği almaya hak kazanan yetiştiriciler İl/İlçe Müdürlüğü ile hibe sözleşmesi imzaladıktan sonra düve alımlarını gerçekleştirir.

9) Hibe sözleşme  tarihinden itibaren 31 Aralık 2017 tarihine kadar  düve alımını yapmak zorundadır, bu süreye kadar alım gerçekleştirilmezse, hibe sözleşmesini fesheder ve hibe desteği müracaatı iptal olur.

10) Hibe desteği uygulanacak Damızlık düvelerin alınabileceği yerler;

  1. a) Düve yetiştirici merkezleri, Hastalıktan ari işletmeler, TİGEM ve Tarım Kredi Kooperatifleri ile ortakları ve damızlık yetiştirici/üretici birliklerinden temin edilecektir.
  2.  b) Damızlık Birliği üyeleri bağlı bulundukları il birliği vasıtası ile Merkez Birliklerinden, Tarım Kredi Kooperatifi üyeleri ise TKK iştirakçilerinden (Tareks) düve alımı yapabilirler.
  3. c) Herhangi bir birlik veya kooperatife üye değil ise Tigem,Tareks veya Hastalıktan ari işletmelerden alım yapılabilir.

11) Simental, Angus, Limuzin, Hereford, Şarole ve Belçika Mavisi ırklarına sahip etçi damızlık düve alımlarında damızlık gebe düveler (3-6 aylık gebe) 8.500 TL, damızlık boş düveler ise (8-13 aylık yaşta) 5.000 TL birim fiyatı olacak şekilde belirlenmiştir.

12) %30 hibe dışında kalan yüzde yetmiş oranındaki kısım ve KDV, ÖTV ve diğer vergiler yetiştirici tarafından karşılanır.

13) Hibeye esas toplam tutarın, Bakanlıkça belirlenmiş üst sınırını aşan kısmı yetiştirici tarafından karşılanır.

14) Düvelerin TİGEM ve TKK’dan satın alınması ve yetiştiricinin muvafakati halinde hibe ödemeleri yetiştirici adına, TİGEM ve Tarım Kredi Kooperatifi hesabına aktarılır.

15) Hibe almaya hak kazanan yetiştiriciler satın alacakları düvelerin Brucella ve Tüberküloz hastalıkları yönünden negatif olduğuna dair belge ibraz etmek zorundadır

16) Satın alınan düveler mücbir sebepler dışında satışı, devri  yasak olup minimum 3(üç) yıl süre ile İl/İlçe Müdürlükleri tarafından takibi yapılacaktır.”

DESTEKLEMEDEN YARARLANAMAYACAK OLANLAR

“ 1) Gerçek ve tüzel kişilerin kamudan bağımsız olması gerekir. Devlet Memurları, belediye başkanları, köy muhtarları,kamu ortaklığı bulunan vakıf ve birlikler hibe desteğinden faydalanamazlar.

2) Kanuni takipte vergi borcu ve Sosyal Güvenlik Kurumuna 5.000 TL’nin üzerinde prim borcu olanlar.

3) 5488 sayılı Tarım Kanunu’nun 23 üncü maddesi hükümleri uygulananlar,5 yıl süre ili desteklemelerden yasaklı olanlar  (İl Müdürlüklerince ÇKS sisteminden sorgulama yapılır)

4) İflas etmek veya tasfiye edilmek, ilişkileri mahkemeler tarafından yönetilmek, kredi verenlerle anlaşma yapmak, işletme faaliyetlerini askıya almış olmak, bu konularla ilgili işlemlere tabi olmak veya ulusal yasa veya düzenlemelerle benzer bir durumdan kaynaklanan konumda olanlar,

5) Yüz kızartıcı suçlardan hüküm giyenler

6) Destekleme prosedürü ile ilgili olarak kendi yükümlülüklerini yerine getirememe konusunda ciddi bir ihlal içinde bulundukları ilan edilmiş durumunda olanlar.”

BAŞVURU AŞAMASINDA ARANACAK BELGE VE BİLGİLER

  1. a) Başvuru dilekçesi ve formlar (İl/İlçe Müdürlüklerinden temin edilecektir)
  2. c) Nüfus cüzdanı fotokopisi (gerçek kişiler için-aslı başvuru esnasında görülüp, onaylanacak)

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.